Beres Zsolt, SMURD Bihor: Cei doi nu ar fi supravietuit , nici daca ajungeau salvatorii in 30 minute

Medicul Beres Zsolt , seful SMURD Bihor,  primul care a evaluat ranitii accidentului aviatic din Apuseni,  este convins ca Adrian Iovan si Aura Ion nu ar fi supravietuit nici daca salvatorii ajungeau in timp record la locul tragediei.

„De cand am participat la acea operatiune, sunt obosit de harmalaia mediatica, sa aud ca pilotul si studenta din avion au murit de hipotermie pentru ca nu s-a ajuns la timp la locul prabusirii.

Eu nu am facut autopsia, dar judecand clinic si tinand cont si de experienta mea de salvator montan si speo, nu cred ca pilotul si studenta care au murit ar fi supravietuit nici daca salvatorii ar fi ajuns la ei  in 30 de minute”, a declarat medicul  Zsolt, pentru Mediafax.

„Sa afirme cineva ca pilotul si fata au murit de hipotermie este o mare prostie. Copilotul, care era cu femurul fracturat si a pierdut doi litri de sange, nu a murit de hipotermie, ceea ce inseamna ca nu de hipotermie a murit nici pilotul, ci din cauza ca avea rani extrem de grave. De altfel, nu se moare de hipotermie in 30 de minute, asa cum s-a intamplat cu pilotul”, a completat Zsolt Beres.

Acesta a afirmat ca tot „judecata clinica” il determina sa afirme ca studenta de 23 de ani nu a decedat din cauza hipotermiei, ci a leziunilor extrem de grave pe care le-a suferit in momentul impactului avionului cu solul.

„Fata avea fracturata coloana cervicala, iar abdomenul era intins, semn al unei imense hemoragii interne. Nu de hipotermie a murit, aceasta este opinia mea categorica. De altfel, si doctorul Ianceu (unul dintre medicii raniti in accident – n.r.) a spus ca fata statea pe un loc mai in spatele avionului, dar a fost proiectata in fata de forta impactului. Practic, ea a devenit tetraplegica din acel moment”.