Bernie Ecclestone: ”Negrii sunt mai rasiști decât albii!”

Bernie Ecclestone, fostul proprietar al Formulei 1, a reușit să provoace o serie de controverse puternice la nivel mondial după ce a declarat într-un interviu acordat CNN că ”negrii sunt mai rasiști decât albii”.

Declarațiile făccute de magnat au picat ca nuca în perete în contextul evenimentelor violente declanșate, la nivel global, la scurt timp după tragedia care la avut ca personaj principal pe George Floyd, bărbatul de culoare ucis de polițiști albi în momentul arestării.

Declarația făcută de Bernie Ecclestone a inflamat spiritele. ”În multe cazuri, oamenii negri sunt mai rasiști decât oamenii albi”, a afirmat, spre stupefacția tuturor, Ecclestone. Acesta a subliniat însă că nu are dovezi care să-i certifice concluzia, dar că se bazează pe care a văzut, de-a lungul anilor, în întreaga lume.

După aceste declarații controversate, Ecclestone și-a arătat surprinderea față de afirmațiile lui Lewis Hamilton despre experiențele sale legate de rasism, inclusiv incidentul din Spania din 2008, după ce fanii s-au vopsit în negru și au purtat tricouri cu motto-ul ”Familia Hamilton”.

”Sunt surprins că ești preocupat. Sunt foarte nefericit dacă i-ai luat în serios. Nu am crezut niciodată că o vei face. Nu credeam că îl va afecta”, a fost mesajul lui Ecclestone pentru Hamilton, care este unul dintre susținătorii mișcării ” Black lives matter”, în Anglia.

Sursa foto: sport