Betia cuvintelor pe axa Bucuresti – Moscova

Dmitri Rogozin, vicepremierul bezmetic si impulsiv al Federatiei Ruse, s-a ofuscat ca Romania a pus in aplicare o interdictie care i-a fost aplicata de Uniunea Europeana si a reinceput sa arunce cu declaratii belicoase si periculos de amenintatoare la adresa tarii noastre. Rogozin, omul desemnat de Kremlin sa planteze samanta de scandal in zona Romania – Republica Moldova, nu se dezminte si isi face constiincios datoria pe Twitter.

“Un Radu Mazare din Rusia, insa unul imbracat ceva mai decent” il caracteriza mai deunazi fostul ministru  Adrian Cioroianu pe Dmitri Rogozin, un altfel de Jirinovski, unul tehnologizat si updatat suficient pentru a fi portavocea Moscovei atunci cand trebuie lansate anumite declaratii sau mesaje in alt mod decat cel oficial.

Interesant este ca de la petitii transnistrene, acordul Republicii Moldova cu UE, parada de 9 mai, bombardiere strategice si interdictii s-a ajuns la alcool. In ultima parte a acestui razboi declarativ dintre Basescu si Rogozin a fost adusa in discutie o anumita  licoare bahica, un subiect atat de familiar pentru cei doi oficiali. 

Citeste si: Primarul doctor science fiction si conductele interplanetare

“Trebuie sa aflam cata vodka a baut Rogozin inainte sa faca acele declaratii”, spunea Basescu, iar Rogozin i-a replicat prompt “Sunt curios cate pahare a dat pe gat Basescu ca sa aiba curaj sa-mi inchida spatiul aerian”. Trecand peste faptul ca Rogozin are senzatia ca spatiul aerian al Romaniei i l-au facut cadou parintii sai, trebuie sa recunoastem ca Basescu a intrat pe un teren minat atunci cand a deschis vorba despre bautura.

Citeste si: PSD, mandri ca suntem romani sau mandri ca suntem la putere? 

In rest nu putem face altceva decat sa asteptam, cu nerabdare, pentru a vedea cat de mult si de abrupt va involua nivelul discutiei dintre cei doi amatori de declaratii pline de tarie transformate intr-o veritabila betie de cuvinte pe axa Cotroceni – Moscova.

Sursa foto: libertatea.ro