Biciclete trekking: descoperă de ce merită să alegi un astfel de model de bicicletă

Din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați de bicicletele trekking, modele care sunt concepute pentru orice tip de călătorie. Sarcina lor este să funcționeze impecabil pe distanțe lungi, așa că este foarte important ca acestea să fie ergonomice și să asigure confort.

Ce să cauți atunci când alegi o bicicletă trekking?

Când te gândești la alegerea bicicletei trekking potrivite, este foarte important să definești așteptările individuale. În primul rând, bicicletele trekking sunt grozave pentru orice tip de călătorie, așa că nu trebuie să îți faci griji că echipamentul tău se va deteriora în timpul călătoriilor mai lungi.

Bicicletele trekking pot fi echipate cu un portbagaj mare, ceea ce oferă o soluție foarte practică pentru fiecare utilizator. Dacă întâmpini dificultăți în alegerea unui anumit model, merită să vezi ce biciclete trekking te așteaptă în magazinul de biciclete.

Care sunt avantajele bicicletelor trekking?

Atunci când alegi magazinul de biciclete Cluj potrivit este foarte important să te familiarizezi cu gama oferită și să te asiguri că înainte de alegerea finală a unei biciclete , vei fi la curent cu oferta completă.

Principalul avantaj oferit de bicicleta trekking este versatilitatea. Acest aspect îți permite să te bucuri de călătorii variate – începând de la naveta urbana și până la călătorii lungi și antrenante pe drumuri și poteci mai accidentate. Dacă plănuiești o excursie de câteva zile, o bicicletă trekking este alegerea potrivită.

Din punct de vedere al design-ului, aceste tipuri de biciclete au roți de 28”. Acest tip de bicicletă este ideal pentru parcurgerea atât a suprafețelor asfaltate, cât și a suprafețelor neasfaltate.

În comparație cu alte modele, bicicletele trekking se remarcă prin faptul că se poate monta cu ușurință un portbagaj și compartimente speciale, datorită cărora excelează prin capacitatea lor de încărcare extraordinară și cel mai ridicat confort în călătorie, majoritatea bicicletelor fiind dotate cu furci dedicate care au cursa de amortizare ce poate varia între 60 și 100mm.

Majoritatea bicicletelor de trekking au cadrul din aliaj de aluminiu 6061, ceea ce le oferă o rezistență ridicată la încărcături (până la 130-140 kg). Datorită robusteții și versatilității lor, pot fi instalate o mare varietate de accesorii, precum suporturi de bidoane, portbagaje de față și nu numai.