BICICLISTII au adus un ULTIM OMAGIU agentului BOGDAN GIGINA decedat in COLOANA OFICIALA a lui Oprea

Aproximativ 100 de BICICLISTI au participat, sambata, la o actiune prin care au dorit sa aduca un ULTIM OMAGIU LUI BOGDAN GIGINA, agent al Brigazii Rutiere, decedat, marti, intr-un ACCIDENT, pe strada Stirbei Voda, in timp ce insotea pe motocicleta COLOANA OFICIALA A VICEPREMIERULUI GABRIEL OPREA, relataeza Agerpres.

Biciclistii s-au intalnit la rondul din Parcul Izvor, dupa care au mers la locul accidentului, de pe strada Stirbei Voda, unde au aprins lumanari si au pastrat un moment de reculegere. Coloana s-a indreptat apoi spre sediul Ministerul de Interne, marsul terminandu-se la sediul Brigazii Rutiere a Capitalei, in ambele locatii fiind APRINSE LUMANARI.

“Nu urmarim ceva anume. Deocamdata, timpul fiind scurt, sincer, eu ma asteptam ca un general care are tot timpul cuvantul ‘onoare’ in gura si spune ca nu lasa pe nimeni in urma, sa-si de-a demisia. Nu si-a dat-o. Astazi am vrut, intr-un fel, SA FIM ALATURI DE POLITIE. Noi le intelegem problemele. Stim ca e o institutie militarizata, care nu poate lua atitudine la fel ca societatea civila. Deocamdata e un prim avertisment. Iesim in strada pentru a fi alaturi de Politie, dar intentionam sa continuam protestele, pentru ca inca nu am inceput”, a declarat, pentru Agerpres, Marian Ivan, reprezentant al Asociatiei OPTAR (Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania).

CITESTE SI: BICICLISTII ORGANIZEAZA UN MITING IN MEMORIA POLITISTULUI BOGDAN GIGINA

De la ora 19,00, MOTOCICLISTII vor participa la o actiune comemorativa similara prin aprinderea de lumanari la LOCUL TRAGICULUI ACCIDENT.

Politia Capitalei a anuntat joi ca politistul care a decedat in urma unui accident de motocicleta se afla in coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea. Potrivit sursei citate, politistul Bogdan Cosmin Gigina se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu specifice politiei rutiere, conform reglementarilor legale in domeniu, fiind angrenat in dispozitivul mobil si fix de fluidizare a traficului rutier in Bucuresti, asigurand deplasarea in siguranta a coloanei oficiale, precum si a celorlalti participanti la trafic.

Sursa foto: b365