BICICLISTII BUCURESTENI ies din nou in STRADA

BICICLISTII din Capitala vor iesi pe 25 aprilie, pentru a sasea oara, in STRADA pentru a solicita administratiei publice locale un “Oras pentru oameni!”, se arata intr-un comunicat trimis marti presei de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti.

Potrivit sursei citate, Bucurestiul este pe locul opt in lume in ceea ce priveste congestiile de trafic, conform unui clasament realizat recent, si a doua cea mai poluata capitala din Europa, dupa cum arata datele din 2012 ale Agentiei Europene de Mediu. “In aceste conditii, dezvoltarea infrastructurii care sa incurajeze utilizarea transportului alternativ este o masura urgenta si obligatorie. Cu toate acestea, in 2015, Bucurestiul are 5,97 km piste pentru utilizarea bicicletei”, se spune in comunicat.

Citeste si: BUCURESTIUL, orasul cu CEL MAI AGLOMERAT TRAFIC din Europa

In text se mai arata ca proiectele administratiei publice locale din Bucuresti, de-a lungul anilor, au dat dovada de lipsa de angajament cu privire la infrastructura dedicata utilizarii bicicletelor in oras.

Citeste si: SORIN OPRESCU, contestat de bucuresteni in fata AMBASADEI FRANTEI din Capitala

“Pe 25 aprilie 2015, de la 14.30, la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herastrau, comunitatea biciclistilor din Bucuresti (si nu numai) este asteptata in strada sa solicite autoritatilor publice sa aseze infrastructura dedicata transportului alternativ pe agenda publica. Latenta sau proiectele «la bifa» nu mai sunt o optiune intr-un oras sufocat si bolnav de poluare”, se mai afirma in comunicat.

Sursa foto: facebook.com