Bilant EBOLA: Peste 1.900 de morti din 3.500 de cazuri confirmate

Epidemia de EBOLA, care a lovit Africa de Vest, s-a soldat cu peste 1.900 de MORTI din 3.500 de cazuri confirmate, a anuntat miercuri, la Washington, directoarea generala a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Margaret Chan.

“Potrivit ultimului BILANT din aceasta saptamana, am inregistrat 3.500 de cazuri confirmate in Guineea, Sierra Leone si Liberia, si peste 1.900 de MORTI”, a declarat Margaret Chan, adaugand ca “epidemia progreseaza”.

Citeste si: MEDIC AMERICAN INFECTAT CU EBOLA IN AFRICA

Aceasta cifra indica o accelerare puternica a MORTALITATII, avand in vedere ca OMS a anuntat, saptamana trecuta, 1.552 de decese din 3.069 de cazuri confirmate.

Numarul de MORTI din cauza acestei epidemii fara precedent de la aparitia virusului in 1976 depaseste astfel totalitatea deceselor tuturor flagelurilor de acest tip izbucnite in trecut.

Exprimandu-se cu ocazia unei conferinte de presa, Margaret Chan a declarat ca spera ca raspandirea EBOLA ar putea fi oprita in urmatoarele sase pana la noua luni, datorita reactiei la nivel mondial.

Citeste si: JAPONIA AJUTA NIGERIA CU UN MEDICAMENT EXPERIMENTAL PENTRU EBOLA

Citand foaia de parcurs a OMS dezvaluita saptamana trecuta pentru a combate epidemia, ea a explicat ca, “in cele trei tari unde flagelul EBOLA este cel mai grav (Guineea, Liberia si Sierra Leone), organizatia internationala vrea sa inverseze tendinta in urmatoarele trei luni”.