Bilantul INUNDATIILOR din ARGES: Peste 300 de gospodarii si 800 de hectare de teren INUNDATE

Peste 300 de gospodarii si anexe din 26 de localitati si aproape 800 de hectare de teren au fost INUNDATE in urma ploilor din ultimele zile in judetul Arges, unde s-au reactivat si alunecari de teren care au afectat drumuri din mai multe localitati, arata ultimul  prezentat de Prefectura.

Potrivit datelor prezentate, marti, intr-o conferinta de presa de prefectul judetului Arges, Mihail Oprescu, in 26 de orase si comune argesene s-au produs inundatii in urma ploilor torentiale din ultimele zile.

Citeste si: ARGES: 100 DE LOCUINTE AFECTATE DE INUNDATII

Astfel, au fost afectate localitatile Pitesti, Campulung, Curtea de Arges, Albestii de Arges, Albota, Aninoasa, Baiculesti, Balilesti, Bradu, Budeasa, Bughea de Sus, Corbi, Ciofrangeni, Cateasca, Domnesti, Malureni, Mioveni, Mihaesti, Musatesti, Poienarii de Arges, Micesti, Recea, Stefan cel Mare, Valea Iasului, Valea Danului si Vulturesti.

Bilantul arata ca au fost inundate 783 de hectare de teren arabil si fanete, 57 de locuinte, 129 de gospodarii si 240 de anexe gospodaresti. Viiturile au avariat 13 poduri, dintre care unele sunt amplasate pe drumuri nationale sau judetene, 19 podete si trei punti pietonale.

Citeste si: TURISTI BLOCATI IN MUNTII FAGARAS DE APELE UMFLATE ALE UNUI PARAU

De asemenea, mai multe sectoare de drum au fost afectate de inundatii, de alunecari de teren sau de eroziune, fiind vorba despre un drum national, sase sectoare de drumuri judetene, 41 de drumuri comunale si 22 de strazi.

In urma ploilor, in localitatile afectate s-au activat sau reactivat 30 de alunecari de teren, una dintre ele producandu-se pe strada Pinului din Pitesti, iar alta pe o strada din Curtea de Arges.

Sursa foto: ziarobiectiv.ro