BILETELUL ROZ ii poarta ghinion lui TARICEANU. PMP a facut un DENUNT PENAL in acest caz

SEDINTA PNL, MAJORITATE SENAT, SCHIMBARE CALIN POPESCU TARICEANU,

Partidul Miscarea Populara (PMP) a facut o plangere penala pe numele presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, prin care sesizeaza celebrul caz “BILETELUL ROZ”. Reamintim ca Tariceanu il rugase pe presedintele Traian Basescu, prin asa-numitul BILETEL ROZ, sa intervina in favoarea lui Dinu Patriciu.

Anuntul privind plangerea penala pe numele lui Tariceanu a fost facut, marti, de presedintele PMP, Elena Udrea.

Denuntul va fi inregistrat la DNA, dosarul se va repartiza unui procuror si vor fi audiate atat persoanele care fac denuntul, cat si persoanele vizate de plangerea penala. Ramane de vazut daca probele ii vor determina pe anchetatori sa dispuna anchetarea lui Calin Popescu Tariceanu. 

Partidul Miscarea Populara a depus plangerea penala la DNA impotriva lui Calin Popescu Tariceanu, pentru trafic de influenta in favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu, in episodul ”biletelul roz” din 2007, presedintele Senatului declarand ca are incredere in justitie.

Presedintele PMP, Elena Udrea, a anuntat, marti, pe Facebook, ca Partidul Miscarea Populara a decis sa depuna plangere penala la DNA impotriva lui Calin Popescu Tariceanu, pentru trafic de influenta in favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu, pentru ca acesta ii cerea, pe cand era prim-ministru, printr-un biletel colorat, presedintelui Basescu, sa intervina la Parchet in favoarea prietenului sau.

Vezi aici reactia lui Calin Popescu Tariceanu la anuntul Elenei Udrea

”Tariceanu ar trebui sa isi dea de urgenta demisia din fruntea Senatului. El este ultimul om care ar putea vorbi despre onoare sau justitie, in conditiile in care acum nu este decat o marioneta in mainile lui Dan Voiculescu si a tuturor celor care au problerme cu legea si vor sa scape nepedepsiti, dupa ce au praduit Romania. Sunt convinsa ca DNA de acum va putea face mult mai multa lumina in acest caz decat Parchetul General de atunci, pe care majoritatea PNL-PSD il controla”, a scris Udrea.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, in replica, faptul ca singurul lucru pe care doreste sa il comenteze este ca ”DNA va putea sa analizeze, si justitia trebuie sa functioneze”.

”Parcursul normal si firesc acesta este, am incredere ca DNA va proceda conform legii si mai multe comentarii nu am de facut pe acest subiect. in momentul cand intra justitia in functiune, eu ma abtin sa comentez”, a spus Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele Senatului a mai spus, intrebat despre faptul ca aceasta plangere vine atat de tarziu, ca aceasta intrebare trebuie adresata altcuiva.

Tariceanu a comentat si sintagma ”biletelul roz”. ”Cred ca e mai putin specifica barbatilor, dar, in fine, acesta este un lucru cu totul secundar”, a spus el.

”Un document, in general, cand il transmiti, il trimiti cu o nota de insotire. Ca sa clarificam lucrurile acestea de la bun inceput, si lasati povestea cu biletelul roz doamnei care se ocupa cu aceste chestiuni”, a spus Tariceanu.

in 2007, presedintele Traian Basescu a prezentat biletelul ce i-a fost trimis de Tariceanu la inceputul anului 2005, impreuna cu materialul Rompetrol.

“1. Draga Traian, iti trimit alaturat un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc. 2. Daca ai ocazia, sa vorbesti la Parchet despre subiect?”, scria Tariceanu, care si semna. Basescu l-a acuzat la acel moment pe premier ca i-a propus un parteneriat cu “oligarhiile”, pe care nu l-a acceptat.

Despre existenta acestui biletel a vorbit pentru prima data Elena Udrea, care la acel moment era consilier de stat la Cancelaria presedintelui.

Procurorii Parchetului ICCJ au dispus, in 17 aprilie 2007, neinceperea urmaririi penale fata de premierul Calin Popescu Tariceanu si Elena Udrea, cercetati pentru savarsirea infractiunilor de instigare la favorizarea infractorului, respectiv divulgarea de informatii care nu sunt destinate publicitatii.