VIDEO. BILL GATES a acceptat provocarea lansata de Mark Zuckenberg pe Facebook

Retelele de socializare au fost in ultimii ani “taramul” propice pentru a lansa provocari inedite. Ultima provocare de acest gen este “galeata de apa cu gheata”, provocarea constand in turnarea unei galeti de apa cu gheata pe cap sau, in caz contrar, donarea sumei de 100 de dolari in scopul cercetarii bolii Charcot, cunoscuta si ca scleroza amiotrofica laterala, care provoaca paralizia progresiva a intregului organism.

In joc au intrat fondatorul Microsoft, Bill Gates, dar  si Mark Zuckenberg, seful retelei de socializare Facebook. Gates a raspuns cu umor provocarii venite de la Zuckenberg si, in acest scop, s-a filmat turnandu-si pe cap o galeata de apa cu gheata.

Cei doi sunt doar doua dintre numele grele care au fost “atinse” de fenomenul care molipseste pe toata lumea. Printre cei care au raspuns pozitiv provocarii s-au numarat: Reed Hastings, Tim Cook, Satya Nadella, membrii Consiliului de Administratie Apple, membrii Consiliului de Administratie Microsoft si membrii Consiliului de Administratie Netflix.

CITESTE SI: MICROSOFT, VESTE BUNA PENTRU FANI! SCHIMBAREA MULT ASTEPTATA SE VA PETRECE CURAND. FOTO

De departe, cea mai importanta persoana care a fost implicata de jocul lansat pe retelele de socializare a fost presedintele Barack Obama, cel mai puternic om al lumii fiind provocat de Ethel Kennedy. Obama a refuzat insa sa dea curs invitatiei venite din parte surorii lui John Kenney. El a tinut sa precizeze ca va participa financiar la cauza fundatiei care administreaza fondurile destinate cercetarii bolii Charcot.

Provocarea “galeata de apa cu gheata” se adauga pe o lista mai lunga de provocari lansate de Facebook in ultimele luni. Cert este insa ca aceasta este mai putin periculoasa decat altele precum pulverizarea pe corp a unui lichid inflamabil caruia i se dadea foc.

“Provocarea de foc” a provocat numeroase arsuri de gradul doi in randul adolescentilor americani.

Nici Franta nu a fost scutita de evenimente nefericite provocate in urma unor asfel de episoade. Un tanar in varsta de 19 ani, din Morbihan, s-a inecat dupa ce a participat la o provocare care il punea sa aleaga intre un salt in apa sau plata unei mese la restaurant.