Bill Gates a anunțat când se termină faza „acută” a pandemiei de coronavirus

Bill Gates a făcut o recenzie a anului 2021 pe blogul său GatesNotes, cofondatorul Microsoft fiind convins că faza acută a pandemiei de coronavirus urmând a se încheia în 2022. „Ar putea fi o prostie să facem o altă predicție, dar cred că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022”, a scris Gates pe blogul său.

” În ciuda faptului că nu există nicio îndoială că varianta Omicron este îngrijorătoare, rapiditatea cu care sunt detectate noile variante, combinată cu dezvoltarea vaccinurilor și a medicamentelor antivirale, mă fac să am speranța că această COVID-19 va deveni o boală endemică în 2022. Suntem într-o situație mult mai bună de a crea vaccinuri actualizate, dacă acestea sunt necesare”, a continuat Gates.

„Comunitățile se vor confrunta în continuare cu focare ocazionale, dar vor fi disponibile noi medicamente care ar putea avea grijă de formele ușoare, iar spitalele se vor putea ocupa de restul”, a mai scris el. „Peste câțiva ani, speranța mea este că singurul moment în care va trebui să vă gândiți cu adevărat la virus va fi atunci când vă faceți vaccinul comun împotriva COVID-19 în fiecare toamnă”, a concluzionat Bill Gates.

Sursa foto: BBC