Bill Gates ar putea fi indepartat din pozitia de presedinte al Microsoft

Bill Gates, cofondatorul Microsoft, a dezvaluit care este cel mai mare regret

Microsoft il va numi pe Satya Nadella CEO al companiei, iar Bill Gates ar putea fi inlaturat din functia de presedinte, scrie Business Insider, care citeaza Bloomberg.

Potrivit Bloomberg, Satya Nadella este vicepresedinte executiv in cadrul companiei, responsabil de dezvoltare si partea de cloud. Lucreaza la Microsoft de 20 de ani, iar numele sau a mai fost vehiculat pentru aceasta pozitie. A ocupat functii importante in multe dintre diviziile gigantului IT.

In teorie, Nadella nu va dori ca doi dintre predecesorii sai, Gates si Steve Ballmaer sa- i supravegeze munca din board, scrie Business Insider. Asa ca este foarte probabil ca Bill Gates sa paraseasca functia de presedinte al Microsoft.

Citeste si: Averea lui Bill Gates a crescut in 2013 cu 15,8 miliarde de dolari

Microsoft a inceput cautarea unui CEO in august 2013, cand Ballmer a anuntat ca se retrage intr-un an. Incepand de atunci, diverse nume s-au vehiculat in jurul acestui job, inclusiv cel al CEO-ului Ford, Alan Mulally. Acesta a iesit insa public mai tarziu si a anuntat ca nu va prelua carma Microsoft.

Alte nume vehiculate au fost Tony Bates (Microsoft) si Stephen Elop , fostul CEO al Nokia. Despre Nadella vocile din interiorul companiei par sa aiba un ton pozitiv, spunand ca este o persoana foarte puternica, ce s-ar potrivit acestei functii.

Sursa foto: economica.net