Bill Gates, batut la sah de campionul mondial Magnus Carlsen in doar 9 mutari. VIDEO

Bill Gates, patronul Microsoft si cel mai bogat om din lume, a pierdut in doar 71 de secunde si 9 mutari un meci de sah disputat impotriva campionului mondial Magnus Carlsen.

Campionul mondial la sah, norvegianul Magnus Carlsen, in varsta de 23 ani, l-a invins pe Bill Gates intr-o partida fulger, avand nevoie de doar 9 mutari pentru a face sah mat. Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a fost provocat la aceasta partida de realizatorul unei emisiuni care va fi difuzata in Norvegia, Danemarca si Suedia.
Cel mai bogat om din lume, Bill Gates, a luat mat in 9 mutari de la tanarul campion mondial la sah, Magnus Carlsen, desi pe langa bogatia sa este considerat si un om foarte inteligent, insa se pare ca nu i-a putut face fata prea mult celui mai bun om din lume in acest domeniu.

Campionul mondial la sah Magnus Carlsen este un fenomen al jocului de sah, el devenind la doar 13 ani mare maestru international al sahului. In toamna anului 2013 el a castigat titlul de campion mondial in fata lui Viswanathan Anand, expertii in materie considerandu-l cel mai mare talent al ultimelor decenii.

Sursa foto: thelocal.se

Sursa video: youtube.com