Binance, cel mai mare exchange de crypto monede din lume, investește în platforma Esports bazată pe blockchain

Cea mai mare bursă a crypto monedelor din lume, Binance, a făcut o investiție nedivulgată în chiliZ, platforma Esports bazată pe blockchain, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit anunțului, platforma din Malta în care Binance investește face parte din Mediarex Group, o companie globală de sport și divertisment. Binance și chiliZ se vor “alătura forțelor” pentru a oferi industriei sportive un “ecosistem token pentru fanii echipelor sportive tradiționale”.

Potrivit comunicatului de presă, chiliZ a acumulat deja 27 de milioane de dolari printr-o “plasare privată” în curs de desfășurare, evident o vânzare închisă. Compania susține că investiția Binance va “permite schimbul de cunoștințe tehnice, inovație și creativitate”.

Citește și: CEA MAI MARE BURSĂ CRYPTO DIN POLONIA FORȚATĂ SĂ-ȘI MUTE OPERAȚIUNILE ÎN MALTA

Directorul executiv al Binance, Changpeng Zhao, cunoscut mai bine în comunitatea criptografică ca CZ, a comentat că chiliZ este o “modalitate creativă de a îmbrățișa tehnologia blockchain”, care are drept scop promovarea “adoptării mainstream”. CZ, de asemenea, a răspuns la tweet-ul CEO-ului chiliZ, Alexandre Dreyfus, anunțând investiția: “Mulțumim lui Binance că a ajutat atât de mult! Acesta este cel mai mic lucru pe care l-am putea face. “

În luna martie a acestui an, Binance a anunțat că se mută în Malta, iar CZ susține că țara “este foarte progresivă atunci când vine vorba de cripto și fintech”. Binance este în prezent cel mai mare schimb de crypto monede din lume, cu volum al tranzacțiilor de aproximativ 1,6 miliarde de dolari pe zi.

Săptămâna trecută, Binance și-a dezvăluit intențiile de a crea un fond bazat pe crypto monede de 1 miliard de dolari prin implementarea tokenurilor BNB ale Binance ca instrument de investiții în proiectele bazate pe tehnologia blockchain.