Binance LCX lansează o bursă de schimb fiat-crypto monede în Liechtenstein

Binance LCX, un joint-venture dintre Binance și Liechtenstein Cryptoassets Exchange (LCX), a anunțat lansarea unei burse de schimb fiat-crypto monede, potrivit unui comunicat de presă.

Noua platformă de tranzacționare va fi localizată în Liechtenstein și va oferi tranzacții și schimburi între franci elvețieni (CHF) și euro (EUR) și monedele digitale majore, adăugând ulterior mai multe perechi de tranzacționare după aprobările de reglementare.

Binance va oferi și va sprijini platforma, în timp ce Binance LCX va conduce suportul clienților, respectarea reglementărilor și comunicarea guvernamentală. Adrian Hasler, prim-ministru al Liechtenstein, a comentat lansarea: “Suntem încrezători că cadrul și practica juridică existente și viitoare a Liechtenstein oferă o bază solidă pentru Binance LCX și alte companii blockchain care oferă servicii excepționale aici în Liechtenstein”.

Citește și: PESTE 2 MILIOANE DE DOLARI SUSTRASE PRIN ESCROCHERII ÎN AL DOILEA TRIMESTRU AL ANULUI 2018. CRYPTO MONEDA PREFERATĂ DE HOȚI

Liechtenstein a adoptat o poziție prietenoasă și deschisă față de crypto monede și tehnologia blockchain, echivalând evoluțiile din Elveția învecinată cunoscută pentru “Valea Crypto” din cantonul Zug.

Recent, Liechtenstein a introdus o nouă lege privind blockchain care oferă certitudine juridică și de reglementare întreprinderilor și clienților. Într-un interviu, Hasler a spus că țara vede potențial mare în tehnologiile de tip blockchain, adăugând: “Blockchain-ul poate servi ca bază importantă pentru o varietate de aplicații economice, acoperind nu numai tranzacțiile de plată, ci soluții financiare mai largi, cazuri de utilizare a industriei și aplicații generale”.

În martie, instituția de creditare din Liechtenstein Bank Frick a început să ofere “investiții directe” și depozitare la rece pentru cinci crypto monede: Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple și Ethereum. Serviciul vizează în primul rând “participanții profesioniști pe piață și intermediarii financiari”. Ofițerul-șef al băncii, Hubert Büchel, a susținut că serviciile lor legate de crypto monede “sunt solicitate de companii din întreaga Europă”.