Biografie Traian Igas: Afla mai multe despre urmasul lui Blaga la Ministerul de Interne

Senatorul de Arad, Constantin Traian Igas, proaspat numit ministru de Interne, este un apropiat al pedelistului Gheorghe Falca, el remarcandu-se in ultimul an prin pozitiile critice, destul de moderate insa, la adresa premierului Boc.

Constantin Traian Igas este senator de Arad. Noul ministru este la al doilea mandat in Legislativ, dupa ce intre 2004-2008 a fost deputat. Igas este un apropiat al primarului de Arad Gheorghe Falca, are 42 de ani si este nascut la Sibiu.

Succesorul lui Vasile Blaga este licentiat al Facultatii de Drept al Universitatii de Vest Vasile Goldis , Arad. El are si un Master obtinut la Universitatea Aurel Vlaicu, Arad, Facultatea de Stiinte Economice, sectia Management si finantare in administratia publica.

Potrivit CV-ului sau de pe site-ul Senatului, inainte de a ocupa functii publice, Igas a fost administrator al Organizatiei Tineretul Liber Aradean , intre 1990-1995, apoi a fost Director Tehnic la SC Astralegno SRL (intre1996-2000) si Administrator al SC Costellor 2000 SRL (intre 2000-2004).

Intre 2000-2004, Traian Igas a fost consilier local in orasul Pecica, judetul Arad. Intre iunie 2004- decembrie 2004 a fost consilier judetean in Arad, el castigand apoi un mandat de deputat. Potrivit declaratiei sale de avere, Traian Igas detine detine cota parte dintr-un teren agricol in Pecica, judetul Arad, precum si un teren intravilan si luciu de apa, impreuna cu sotia sa. Tot in Pecica, Igas detine un apartament, pe numele sotiei, si doua case. Democrat-liberalul are si doua autoturisme, Opel si Volkswagen.

Potrivit declaratiei, Igas detine bijuterii in valoare de 7000 de euro, insa nu are conturi bancare cu sume peste 5000 de euro. Cu toate acestea, liderul senatorilor PDL are o cota de participare de 100% in firma SC. Costello 2000 SRL si de 50% in SC. Costello Marcos SRL, valoarea totala a lor fiind de 500.000 de lei. In 2008, Igas a castigat 50.097 de lei din activitatea de deputat si 3553 lei dupa ce a fost ales senator.

In declaratia sa de avere se arata ca singurul venit al sotiei sale in acel an fiscal a fost din indemnizatia de crestere a copilului, in suma de 9.600 de lei.In ultimul an, Igas s-a remarcat printr-o serie de declaratii critice la adresa premierului Boc.

In iunie, liderul senatorilor PDL declara ca Emil Boc s-a comportat putin ardeleneste , adica a fost mai moale cu ministrii, si ca lucrurile trebuie sa se schimbe radical , astfel incat seful PDL sa se impuna ca premier.

Sursa foto: Cotidianul