BIRO ZSOLT: PCM il va sprijini in turul II pe candidatul KLAUS IOHANNIS

Biro Zsolt, presedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), a declarat joi, pentru Agerpres, ca Prezidiul Executiv al formatiunii a decis ca in turul II sa sprijine candidatura lui Klaus Werner Iohannis la presedintia Romaniei.

“Iohannis este candidatul Ardealului. PCM ca partid de orientare de dreapta totdeauna a privit ca aliate partidele care sunt membre ale Partidului Popular European. Ca un partid cu orientare regionala, al maghiarilor si al secuilor, interesul nostru este ca in urmatorii cinci ani Romania sa aiba un presedinte care intelege problema transilvana, care sa stie ca poarta Europei este Ardealul si care stie ca Ardealul este motorul economiei Romaniei. Avand in vedere aceste considerente, PCM a decis ca in turul II sa sprijine candidatura lui Klaus Werner Iohannis”, a afirmat Biro Zsolt.

CITESTE SI: Tariceanu, in urma cu 4 ani: Iohannis este un foarte bun candidat pentru Presedintia Romaniei 

Liderul PCM a spus ca formatiunea sa a facut un apel catre simpatizanti ca in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, din 16 noiembrie, sa se prezinte la vot, intrucat acest tur II “are o miza” si “sa voteze pentru viitorul Transilvaniei”.

CITESTE SI: PREDOIU: PONTA-TARICEANU, tandemul CORUPTIEI si al RECESIUNII ECONOMICE 

Sursa foto: realitatea.net