Biroul de peste trei tone al lui Ceausescu, scos la licitatie. Elton John, printre cei interesati

O biblioteca, un birou si un scaun pe care ar fi trebuit sa le primeasca in dar Nicolae Ceusescu in 1990 vor fi scoase la licitatie.

Aflata in insolventa, fabrica de mobila din Arad, care a realizat aproape tot mobilierul pe care l-a detinut familia Ceausescu, a decis sa vanda piesele sculptate manual. Pretul de pornire este 50.000 de euro, iar printre cei interesati de biroul pentru fostul dictator se numara si cantaretul britanic Elton John, potrivit digi24.ro.

Cele trei piese de mobilier care cantaresc peste trei tone ar fi trebuit sa fie un cadou pentru Nicoale Ceuasescu la aniversarea din 26 ianuarie 1990. De atunci si pana acum insa, piesele au ramas in depozitele fabricii. In tot acest timp, reprezentantii firmei au primit mai multe oferte pentru a vinde mobila, dar nu le-au luat niciodata in calcul. Acum insa, pentru ca firma a intrat in insolventa, au decis sa scoata moblierul la licitatie.

Citeste si: Tragere loto: REPORT de peste 1,9 MILIOANE EURO LA CATEGORIA I a jocului JOKER

„Acuma suntem in tratative cu mai multe case de licitație iar prețul de pornire va fi de 50.000 de euro”, spune Marian Gusatu, directorul general al IMAR Arad.

Realizat din esențe de paltin cu furnir din nuc, cires si trandafir, mobilierul a fost sculptat manual in atelierele fabricii din Arad. Aproape opt luni a durat realizarea intregului set de birou. La mobilier au lucrat au lucrat trei arhitecti, patru proiectanti si 18 sculptori.

Pretul mare nu ii sperie insa pe cei care apreciaza munca migaloasa a sculptorilor.

Reprezentantii fabricii spun ca de-a lungul timpului, mobila destinata lui Nicolae Ceauoescu a atras atentia mai multor oameni bogați din fosta Uniune Sovietica dar si din tarile arabe. Chiar si cantaretul Elton John s-a aratat intersat de biroul fostului dictator.

Sursa foto: romanialibera.ro