Biroul Electoral Central, completat cu reprezentantii ai partidelor: PSD, PNL, PDL, PC, PMP, UDMR, PRM

Biroul Electoral Central (BEC) a fost completat, vineri, cu reprezentantii partidelor care au eurodeputati, intre care se numara doi deputati din Comisia juridica, Florin Iordache (PSD) si Theodor Nicolescu (PNL), avocatul Cristian Ene (PDL), dar si cate un reprezentant al PC, PMP, UDMR si PRM.

BEC a fost completat cu cate un reprezentant din partea fiecarui partid politic reprezentat in Parlamentul European, precum si cu oficialii AEP.

PSD l-a desemnat in BEC pe deputatul Florin Iordache, in timp ce PNL l-a propus pe deputatul Theodor Catalin Nicolescu, ambii fiind membri ai Comisiei juridice din Camera Deputatilor.

De asemenea, PDL l-a desemnat in BEC pe avocatul Cristian Ene, reprezentant al partidului si la alte alegeri in Biroul Electoral Central.

Partidul Miscarea Populara a propus-o pe Eliza Ene-Corbeanu, Partidul Conservator pe Mihai Traian Mustaciosu, UDMR pe Eniko Katalin Lacziko, iar PRM pe Adelaida-Vichi Banu-Untaru.

Vezi aici cine sunt judecatorii care vor face parte din BEC

De asemenea, din BEC vor mai face parte presedintele AEP, Ana Maria Patru, si vicepresedintii autoritatii, Marian Muhulet si Dan Vlaicu.

Judecatorul Florentin Sorin Dragut este presedintele Biroului Electoral Central (BEC) pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, iar loctiitor al acestuia a fost aleasa Rodica Susanu.

Presedintele Biroului Electoral Central si loctiitorul acestuia au fost alesi vineri, prin vot secret, dintre cei cinci magistrati de la instanta suprema desemnati, prin tragere la sorti, ca membri ai BEC pentru alegerile europarlamentare.

In urma tragerii la sorti, presedintele inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, i-a desemnat ca membri ai BEC pe judecatorii Leontina serban, de la Sectia Penala, Iuliana Riciu, de la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal, Rodica Zaharia, de la Sectia a IIa Civila, Rodica Susanu si Florentin Sorin Dragut, de la Sectia I Civila.