A doua cerere de ARESTARE a lui DARIUS VALCOV, votata miercuri in plen. UPDATE

Biroul permanent al Senatului va analiza, in cursul zilei de luni, a doua cerere a procurorilor anticoruptie de incuviintare a RETINERII si ARESTARII PREVENTIVE in cazul fostului ministru de finante, senatorul PSD DARIUS VALCOV, urmand sa fie repartizata Comisiei juridice.

UPDATE 13.43: Plenul Senatului se va reuni miercuri pentru a vota in legatura cu cea de-a doua SOLICITARE a DNA pentru RETINEREA si ARESTAREA lui DARIUS VALCOV, fostul ministru al Finantelor aflat deja in stare de AREST la DOMICILIU.

Procurorul-sef al DNA, LAURA CODRUTA KOVESI, a cerut marti aviz pentru inceperea URMARIRII PENALE si pentru retinerea si ARESTAREA PREVENTIVA a lui DARIUS VALCOV pentru fapte savarsite in calitate de senator si ministru, in ultimii patru ani. 

CITESTE SI: DETALII NOI din DOSARUL VALCOV: AGITATIE MARE in blocul V23 din SLATINA 

“Incepand cu anul 2011 si pana in prezent, inculpatul VALCOV DARIUS BOGDAN a efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru, utilizand informatii detinute in virtutea acestora, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, firme pe care le detine in fapt si pe care le administreaza, prin interpusi”, se arata in comunicatul DNA. 

Solicitarea primita din partea Justitiei si raportul Comisiei juridice vor fi supuse dezbaterii plenului Senatului, care va decide prin vot asupra cererii.

CITESTE SI: ANUNT BOMBA PONTA si ILIE SARBU au primit TABLOURI de la VALCOV 

Sursa foto: adevarul.ro