Biroul Politic al PNL se reuneste vineri la Iasi

PNL

Biroului Politic al PNL se reuneste vineri, la Iasi, în prima sedinta din acest an, sub conducerea presedintelui partidului, Alina Gorghiu, care va prezenta strategia politica a PNL si va clarifica statutul senatorului Tudor Chiuariu.

sedinta Biroului Politic National al “vechiului” PNL va începe la ora 17.00 la Iasi, fiind prima sedinta pe care Alina Gorghiu o conduce în calitate de lider al partidului. Ea urmeaza sa prezinte conducerii PNL strategia politica pentru începutul sesiunii parlamentare.

De asemenea, în cadrul sedintei PNL urmeaza sa se clarifice statutul de membru PNL al senatorului Tudor Chiuariu, care a anuntat ca s-a autosuspendat din partid dupa ce DNA a început urmarirea penala împotriva sa în dosarul retrocetarilor ilegale de paduri.

Citeste si: Lider PNL: Ponta sa explice de ce Moldova a fost din nou izolata

Gorghiu a evitat sa se pronunte asupra situatiei lui Chiuariu, mentionand ca aceasta problema va fi clarificata cu ocazia sedintei PNL de al Iasi.

Potrivit Statutului noului PNL solutia autosuspendarii este aplicabila în cazul preluarii unei functii publice incompatibile. Tudor Chiuariu a fost condamnat în urma cu un an de zile pentru fapte de coruptie în dosarul Posta Româna, fapt pentru care ar trebui sa-si piarda calitatea de membru PNL, conform Statutului noului PNL.

De asemenea, în cadrul sedintei urmeaza sa fie numit, la propunerea lui Gorghiu,noul purtator de cuvânt al PNL, deputatul Ionut Stroe.

Totodata, conducerea PNL ar putea decide asupra ocuparii mandatelor de vicepresedinti ai PNL devenite vacante în cazurile lui Aristotel Cancescu si Mircea Rosca.

Citeste si: PONTA, SFATUIT DE MEMBRII PSD SA NU VINA DE ZIUA UNIRII LA IASI PENTRU CA VA FI FLUIERAT DE MULTIME