BIROUL POLITIC CENTRAL al ALDE a luat o decizie DEVASTATOARE pentru DANIEL CONSTANTIN

Liderii ALDE se reunesc duminica dupa-amiaza, la Palatul Parlamentului, in sedinta Biroului Politic Central pentru a stabili pozitia partidului in urma disputelor care au avut loc intre copresedintii Daniel Constantin si Calin Popescu Tariceanu, existand voci care cer retragerea sprijinului politic lui Constantin, informeaza News.ro.

UPDATE 2: Daniel Constantin a confirmat ca i s-a retras sprijinul politic.”Decizia de astazi nu are nicio legatura cu legalitatea. Nu i se poate aplica o sanctiune unui co-presedinte de partid decat in congres. Domnul Tariceanu si actiunile sale nu mai au nicio legatura cu liberalismul. Probabil ca decizia de astazi, nestatutara, le va fi comunicata lui Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu. Mingea este in terenul lor. Nu regret nimic. S-a incercat santajarea mea cu functia de prim-ministru, am demonstrat ca tin mai mult la demnitate si onoare.”, a declarat Daniel Constantin.

UPDATE 1: In cadrul biroului politic central al ALDE s-a decis retragerea sprijinului politic pentru copresedintele Daniel Constantin, informeaza jurnalistii de la DC News.ro. In urma acestei decizii, Daniel Constantin pierde toate functiile detinute in Guvern, cea de vicepremier si cea de ministru al Mediului. 

In acest context, ALDE va veni cu o noua propunere pentru functia de Ministru al Mediului. Daniel Constantin ar putea fi chiar exclus din partid, dar o decizie in această privinta va fi luata la urmatorul congres al ALDE, mai noteaza sursa citata. In locul lui Daniel Constantin in Guvern, propunerea ALDE este sa fie numita Gratiela Gavrilescu, la conducerea ministerului si, implicit, in functia de vicepremier. Gratiela Gavrilescu a mai fost ministru al Mediului in perioada 17 decembrie 2014 – 17 noiembrie 2015. 

STIRE INITIALA

La ora 16.00 va avea loc o conferinta de presa, la sala grupului parlamentar ALDE de la Camera Deputatilor, care va succede sedintei Biroului Politic Central. Daniel Constantin a parasit, duminica trecuta, sala in care se desfasura Delegatia Permanenta a partidului care a stabilit data Congresului, acesta sustinand ca sedinta este nestatutara.

“In statutul ALDE se spune ca Delegatia permanenta este cea care convoaca Congresul in doua variante: la solicitarea Biroului Executiv Central, sau jumatate plus unu din delegatiile permanente teritoriale. Delegatiile permanente teritoriale nu sunt statutare. In protocolul de fuziune PC-PLR se spune foarte clar ca pana la organizarea Congresului, forurile de conducere la nivel judetean sunt Biroul Executiv si Biroul Teritorial, nicidecum Delegatia Permanenta. Aceste decizii teritoriale au fost atacate in instanta, iar miercuri daca nu ma insel o sa avem un prim termen intr-un judet. Si instanta este cea care va hotari ce se va intampla, la fel cum si in cazul eventualei convocari a Congresului de azi”, a aratat Constantin.

Ulterior, copresedintele ALDE a anuntat ca va ataca in instanta decizia Delegatiei Permanente, Calin Popescu Tariceanu afirmand, la randul sau, ca vicepremierul nu doreste altceva decat sa blocheze deciziile in partid.

“Aceasta actiune in instanta pe care vrea sa o demareze nu face decat sa demonstreze o data in plus, daca era nevoie, ca vrea sa faca in asa fel incat sa blocheze deciziile in partid. Asta este scopul. Delegatia de ieri a fost perfect valida, asa cum am mentionat si ieri, am facut convocarea Delegatiei permanente impreuna, aceasta este cea mai buna dovada ca Delegatia a fost valida din moment ce si domnul Constantin a fost de acord ca sa fie convocata. In plus de aceasta, tot Delegatia permanenta, ca for statutar, a aprobat si listele pentru nominalizarea colegilor nostri membri in Guvern. Dansul beneficiaza de atributele statutare date de Delegatia permanenta pentru a fi membru in Guvern. Cum sa o contesti? Nu vedeti ca e un nonsens?”, a precizat Calin Popescu Tariceanu.