Birourile Permanente se reunesc in aceasta seara pentru MOTIUNEA de CENZURA initiata de PNL

DEPUTATI, SCAPA, INCOMPATIBILITATE, ANI, REGIMUL INCOMPATIBILITATILOR, MODIFICAT, PRESEDINTI, CONSILII JUDETENE, PRIMARI, DEPRE, ADUNARI GENERALE, COMPANII, NIVEL LOCAL, KLAUS IOHANNIS, PROMULGARE

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, spune ca s-a consultat cu presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, si ca Birourile permanente se vor reuni marti, la ora 18.30, pentru a stabili calendarul de prezentare si dezbatere a motiunii de cenzura.

“Avand in vedere faptul ca a fost depusa motiunea astazi, m-am consultat cu Valeriu Zgonea, care a fost de acord sa convocam Birourile Permanente reunite azi, la 18.30”, a declarat Tariceanu pentru agentia Mediafax.

Tariceanu declarase anterior ca stabilirea calendarului motiunii de cenzura initiata de PNL, pentru prezentare, dezbatere si vot, poate fi facuta abia luni, intr-o sedinta a Birourilor Permanente care sa aiba cvorum.

Citeste si: PNL a depus motiunea de cenzura

Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu a depus marti motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta, semnata de parlamentari PNL, PDL, PPDD si PMP, la conducerea celor doua Camere ale Parlamentului.

Conform Regulamentului sedintelor comune ale Senatului si Camerei Deputatilor, motiunea de cenzura initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor se prezinta birourilor permanente si se comunica Guvernului de catre presedintele Camerei Deputatilor, in ziua in care aceasta a fost depusa.

Vezi aici manifestul PNL pentru alegerile europarlamentare

Motiunea de cenzura se prezinta in sedinta comuna a celor doua Camere in cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea motiunii de cenzura are loc dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere.

Votul asupra motiunii de cenzura este secret cu bile.