BISERICA din parcul Emil Garleanu, declarata ILEGALA de instanta

Curtea de Apel Bucuresti a anulat irevocabil, printr-o decizie emisa in data de 2 aprilie, autorizatia de construire emisaa de fostul primar al Sectorului 3 LIVIU NEGOITA pentru o BISERICA in parcul Emil Garleanu, se arata intr-un comunicat de presa al Asociatiei Salvati Bucurestiul.

Conform sursei citate, actiunea a fost initiata de asociatia de proprietari a unui bloc de langa parc, de Fundatia Eco-Civica si de Asociatia Salvati Bucurestiul. In prealabil, conform legii, asociatiile au solicitat revocarea autorizatiilor. Actualul primar al Sectorului 3, ROBERT NEGOITA, a refuzat cererea de revocare.

Citeste si: DEFRISARILE din Parcul Tineretului, OPRITE de instanta

“Autorizatia a fost emisa pe un spatiu verde amenajat, cu opozitia majoritatii locatarilor blocurilor din jurul parcului. Pentru construirea bisericii, Biserica a defrisat fara aviz de defrisare cateva zeci de arbori din parc”, se spune in comunicat.

De asemenea, in 8 ianuarie 2014, Tribunalul Bucuresti a suspendat executarea autorizatiei. “In ciuda hotararii Tribunalului, Biserica a continuat executarea lucrarilor la biserica. Continuarea lucrarilor dupa suspendarea executarii autorizatiei constituie infractiune”, se mai arata in text.

Citeste si: Primaria Sectorului 3, OBIGATA sa DEMOLEZE un bloc de ZECE ETAJE

Sursa foto: ziarullumina.ro