Biserica Ortodoxa Romana ataca noua Constitutie. Vezi motivul

Noua Constitutie deranjeaza in interiorul BOR, pentru ca nu se declara impotriva casatoriilor dintre homosexuali. Laurentiu Streza, mitropolitul Ardealului a spus, intr-o predica tinuta intr-o comuna din Sibiu, ca biserica se va opune adoptarii acestui proiect.

“Familia este compusa din barbat, femeie si copii, nu dintre soti pentru ca sotii pot sa fie si doi soti si doua soate. Sa stiti ca este o pedeapsa a lui Dumnezeu care vine asupra noastra. Daca noi vom pierde lucrul acesta, am pierdut totul. Ne ajunge ca trebuie sa le spunem tinerilor ca nu-i o joaca daca le da voie statul si legea sa stea impreuna sa convietuiasca. Nu convietuit, ci curvit! Nu-i convietuire!”, a spus ierarhul, conform ziarului “Tribuna”.

Mitropolitul s-a declarat ingrijorat si de posibilitatea ca homosexualii sa poata adopta copii: “Convietuire este cand in fata lui Dumnezeu iti asumi toate raspunderile si prima raspundere este nasterea de prunci. Ei, acestia care vor sa fie ei, cate doi sau cate doua, au dupa aceea pretentia ca au alcatuit o familie si, orice familie are drept de infiere de copii. Deci, copiii ii facem noi si ii dam lor. Este cel mai mare atentat la fiinta neamului nostru si la spiritualitatea noastra. Speram, nadajduim, ne luptam si nu cedam pana in ultima clipa cand inteleptii voteaza, cand hotarasc si spunem „nu” pentru ca vrem sa ramana asa cum trebuie daca suntem popor roman drept credincios”, a concluzionat Laurentiu Streza.

Sursa foto: realitatea.net