Biserica Ortodoxă Română, reacție privind legea parteneriatului civil

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a declarat miercuri pentru DC News că nu este de acord cu o lege a parteneriatului civil chiar dacă aceasta ar viza doar cuplurile heterosexuale.

“Patriarhia Romană, în consonanță cu celelalte Biserici ortodoxe surori, dezaprobă ferm promovarea ideii secularizante de parteneriat civil, precum și legiferarea acestuia, întrucât reprezintă o inutilă suprapunere cu perfect valida instituție a căsătoriei, o subminare a asumării responsabilității integrale a celor doi soți (bărbat și femeie)”, a spus Vasile Bănescu pentru DC News.

Bănescu susține că această lege ar încuraja concubinajul și ar deresponsabiliza partenerii. “Parteneriatul civil nu ar face decât să încurajeze și să legalizeze concubinajul, să-i deresponsabilizeze pe cei doi parteneri în detrimentul mamei și al copilului și să deservească, așadar, interesul major al acestuia. Cadrul legal care protejează în mod optim „creșterea, educația și instruirea copiilor” este doar familia întemeiată pe căsătorie (art. 48, al. 1 din Constituția României)”, a mai spus acesta.

Sursa foto: adevarul