Slujba la Colectiv. Bisericile din Bucuresti vor trage clopotele vineri seara in memoria celor care au murit

Vineri seara, 12 preoti au oficiat o slujba la clubul Colectiv, in memoria victimelor incendiului de acum o saptamana, informeaza B1 TV. Tot vineri seara, la ora 22.30, la bisericile din Capitala se vor trage colpotele in memoria celor 32 de persoane care si-au pierdut viata. 

”Toate bisericile vor trage clopotele in semn de solidaritate si vor face pomenire pentru victimele care au pierit aici si care dincolo de incendiul acesta au lasat un mesaj pentru noi toti – e vremea schimbarii. Maine in Biserica Ortodoxa este Sambata mortilor. Pomenirea celor care au murit aici se va face in bisericile de unde apartin. Duminica se face parastasul de noua zile. Si speram ca duminica, dupa liturghie sa venim aici sa facem randuiala crestineasca. Ii invitam pe cei care au avut rude, prieteni… pot veni aici la clubul Colectiv sa facem o randuiala crestineasca de parastas pentru sufletele lor”, a declarat unul dintre preoti.

CITESTE SI: PATRIARHUL DANIEL, atitudine OSTILA la adresa presei: NU INVATATI DVS BISERICA CE ROL ARE EA

”Schimbarea incepe cu ficare om in parte si aici Biserica are o solutie extraordinara, spovedania. Si preotii se spovedesc, si parintele Patriarh se spovedeste. Asta inseamna ca este vremea schimbarii si noi toti trebuie sa ne asumam aceasta schimbare. Nu de azi sunt preotii in spitale, sunt de multa vreme. Chiar si in zilele acestea grele, preotii au fost acolo in spitale. (…) Biserica face donatii si a facut donatii. In ultimele zile au fost donate sapte tone de sange, bani pentru familiile indoliate, au ajuns medicamente, au ajuns alimente. Exista in Biserica un sistem filantropic bine pus la punct”, a mai spus preotul. 

Sursa foto: puterea