Bitcoin a atins cel mai scăzut nivel din 2018! Prețul a scăzut cu 25% într-o săptămână

Bitcoin a scăzut marți până la cel mai slab nivel din acest an și a ajuns la 4.300 de dolari. Prețul celei mai populare crypto monede a coborât cu 25% în decurs de o săptămână.

Această corecție a urmat unei scăderi bruște de săptămâna trecută, care a zdruncinat o perioadă de stabilitate relativă, în care prețul Bitcoin a variat în jurul valorii de 6,500 de dolari timp de câteva luni. Prețul Bitcoin a ajuns până la 4.327 de dolari, cel mai scăzut nivel atins din octombrie 2017, scrie Reuters. Cotațiile Ripple și Ethereum, următoarele crypto monede din top (după capitalizarea totală), au scăzut cu marți cu 14 și, respectiv, 16%.

Citește și: BITCOIN S-A PRĂBUȘIT! PREȚUL A ATINS CEL MAI SCĂZUT NIVEL DIN ULTIMUL AN

În prezent, cotația Bitcoin este în creștere, ajungând la 4659 dolari după un avans de 3,3% (la momentul redactării acestui articol), potrivit datelor disponibile pe CoinMarketCap.com.  De asemenea, și prețul celelorlalte crypto monede înregistrează creșteri — Ripple (1,86%), Ethereum (2,77%), Bitcoin cash (18%).

Totuși, există și vești bune în industria crypto: Securities and Exchange Commission (SEC) din Statele Unite a decis că doi emitenți de crypto monede — CarrierEQ Inc. și Paragon Coin Inc — vând de fapt titluri de valoare, în loc de așa-numitele utility tokens (tokenuri utilitari) — un tip de monede digitale care oferă utilizatorilor acces la produsele sau serviciile companiei care le-a emis; valoarea lor se bazează pe rolul pe care îl au ecosistemul în care funcționează.

Ambele companii au convenit să returneze fonduri investitorilor păgubiți, să înregistreze tokenurile ca titluri de valoare, să prezinte rapoarte periodice la Comisie și să plătească penalități”, a spus Pamela Sawhney, șefa diviziei cibernetice a SEC.