Bitcoin a intrat, oficial, în cea mai lungă perioadă de scădere a prețului din istorie

Bitcoin a intrat oficial în cea mai lungă perioadă de scădere a prețului din istoria sa de 10 ani. Cea mai veche și cea mai valoroasă criptomonedă din lume a atins un nivel record de 19.764 dolari pe 17 decembrie 2017 pe indicele prețurilor Bitcoin și a avut o serie de valori mai scăzute de prețuri de atunci, făcând din 2 februarie (conform UTC) cea de-a 411a zi consecutivă a prețurilor au scăzut.

Ca atare, ultima cădere a Bitcoin depășește perioada de scădere din anii 2013-2015, în care prețul monedei digitale a scăzut timp de 410 zile. Într-adevăr, cea mai recentă perioadă de scădere a prețurilor de către Bitcoin este cea mai lungă perioadă de timp cu care se confruntă crypto moneda, dar nu se poate vorbi, încă, de o deprecierea totală.

Citește și: BURSA QUADRIGACX A PIERDUT 145 DE MILIOANE DE DOLARI DUPĂ MOARTEA FONDATORULUI SĂU

Prima perioadă a prețului Bitcoin, în 2011, a fost de numai 163 de zile, dar rămâne cea mai slabă performanță până în prezent. Din prețul său de 31.50 dolari la 2.01 dolari, prețul lui Bitcoin a scăzut puțin peste 93% o scădere mai pronunțată decât în perioada 2013-15, când prețurile au scăzut cu 86% față de nivelul precedent. Piața actuală nu a depășit încă o depreciere de peste 84% față de cea înregistrată în prezent, în timp ce prețurile curente de aproape 3.400 de dolari înregistrează o scădere de 82%.

Nimeni nu poate fi sigur dacă sau în cazul în care declinul Bitcoin se va sfârși, dar dacă va fi răspunsul scăzut al pieței la retragerea unei propuneri de fond privind tranzacțiile cu burse de tranzacționare (ETF) foarte anticipate sau a următorului eveniment deflaționist al Bitcoin.

Diagrama săptămânală și istoricul înjumătățit

Ca parte a politicii monetare deflaționiste a lui Bitcoin, recompensele per bloc minat se diminuează la jumătate la fiecare patru ani. Evenimentul este acum cunoscut sub denumirea de “înjumătățire” și a fost considerat de mult timp un catalizator ascendent pentru prețul unui Bitcoin, deoarece cererea existentă sau în creștere pentru crypto monede este probabil să depășească încetinirea producției de aprovizionare. Pur și simplu, deoarece cererea este mai mare decât oferta, aceasta creează o evaluare mai mare a activului suport, indiferent de piață.

După cum arată tweet-ul de la CoinDesk Markets, tendința de preț a băncii tinde să scadă și să crească în mod substanțial cu câteva luni înainte de data efectivă la jumătate. Următoarea reducere la jumătate a prețului Bitcoin ar putea să apară la sfârșitul lunii mai a anului 2020.