Bitcoin Art. Expoziția de artă de la Paris care sărbătorește aniversarea unui deceniu de existență

Odată cu lansarea albumului Bitcoin, a cărei aniversare a 10 ani va avea loc în data de 31 octombrie, artiștii din toată lumea au sărbătorit, în avans, la o expoziție de artă în Franța.

Deschisă publicului, pe 28 septembrie, expoziția Bitcoin Art este deschisă până la data de 8 octombrie, la Paris. Organizatorul evenimentului și artistul francez, Pascal Boyart, dornici să avanseze inițiativa “Crypto Art”, prin îmbinarea întreaga lume a artei și a criptografiei, prin colectarea de artiști din lumea întreagă, care se vor bucura de cripto-congres, pentru a se aduna la Paris.

Expoziția este concepută pentru a prezenta potențialul crypto monedelor prin simbolism și practică și prin ilustrarea cazurilor de utilizare viabile pe care tehnologia Blockchain le oferă industriei de artă. Un punct culminant pentru participanții la eveniment va fi o vânătoare de comori pentru a descoperi binoclurile care sunt ascunse la vedere în întreaga opere de artă. Artiști internaționali, cum ar fi Andy Bauch, Josephine Bellini și mulți alții, și-au expus lucrările care ilustrează munca care traversează prăpastia dintre artă și criptocuritate. Lucrările de vânzare pot fi achiziționate utilizând Bitcoin, Litecoin, Monero sau Ethereum.

Citește și: 88 DE MILIOANE DE DOLARI AU FOST SPĂLATE PRIN 46 DE SCHIMBURI DE CRYPTO MONEDE

Certificatele de autenticitate vor fi furnizate tuturor cumpărătorilor de artă, certificatele fiind înregistrate, de asemenea, pe blockchainul Bitcoin, pentru a demonstra modul în care caracteristica immutabilă a blockchainului poate contribui la combaterea falsurilor și lucrărilor de artă contrafăcute, o problemă care a costat industria de artă milioane de dolari până în prezent.

Lorenzo Sconci, proprietar al Galerii de artă Sconci din Dubai, și CEO al cripto-startup-ului ArtWallet – un nou ecosistem bazat pe blockchain care înregistrează datele de proveniență a capodoperelor pe lanț și atestă capodoperele pentru a fi tranzacționate – și-a exprimat gândurile despre viitorul expoziția și mișcarea “Crypto Art”: “Fără îndoială, bitcoin și blockchain reprezintă cea mai mare revoluție din ultimii 10 ani. Cum revoluțiile au format expresia artistică de-a lungul timpului, nu există nici o îndoială că monedele virtuale vor face la fel. Această expoziție este o inițiativă minunată – dacă nu pentru artă și formele sale diferite, nu vom avea cunoștințele pe care le avem acum din trecutul istoric. Această inițiativă va fi fundamentală în mișcarea “Crypto Art”, deoarece va urmări începutul modului în care artiștii au trăit, interpretat și sintetizat viitoarea revoluție a blockchainului “.

Au trecut aproape 10 ani de când Bitcoin a fost introdus pentru prima dată în lume și acum începem să asistăm la întregul potențial pe care tehnologia blockchain și crypto monedele îl pot oferi lumii. Industria de artă va beneficia, fără îndoială, de integrarea crypto monedelor, deoarece industria a rămas în mare parte stagnantă pe parcursul proceselor și standardelor sale de mai multe secole acum.

În deceniul următor, putem vedea o schimbare a industriei de artă către un nivel mai înalt de descentralizare, deoarece intermediarii dintre artiști și audiențele lor care doresc să achiziționeze operele de artă lent încet din imagine, toate acestea fiind alimentate de mișcarea “Crypto Art”.