Bitcoin lovit de Google și Facebook! Motivele scăderii dramatice a prețului

În ultima vreme, amatorii de Bitcoin au avut parte de un număr mare de vești proaste. Situația nu pare să se remedieze curând mai ales din cauza anunțurilor făcute de Google și Facebook.

În urmă cu patru zile, Facebook a decis să înceteze publicarea de reclame ce vizează Bitcoin sau orice alte forme de crypto monede (DETALII AICI). Din păcate, deși sunt eficiente, soluțiile radicale reușesc aproape de fiecare dată să genereze victime colaterale. De această dată, a fost vorba de scăderea bruscă a valorii de tranzacționare pentru Bitcoin.

La momentul redactării acestui material, pe Bitstamp.net, un Bitcoin s-a tranzacționat cu 8.483 de dolari, cea mai mică valoare din ultimul an. În contextul în care mulți își aduc aminte de recordul de 20.000 de dolari din decembrie, valoarea actuală poate fi clasificată ca fiind șocantă. Scăderea de 26% înregistrată de Bitcoin în ianuarie a dus pragul valorilor tranzacționate la nivelul cifrelor din ianuarie 2015, în urmă cu trei ani.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

O parte din problemă a fost cauzată și de anunțul celor de la Google din ultimele 24 de ore. Google încearcă să atace din două direcții indivizii care vor să profite de pe urma crypto monedele. În primul rând, vor fi șterse și nu vor mai fi acceptate pe viitor reclamele la Bitcoin încărcate de promisiuni de îmbogățire rapidă.

În același timp, toate scripturile din spatele reclamelor care ajung pe Google vor fi analizate mai atent, deoarece s-au strecurat mai multe care îți exploatează puterea de procesare a sistemului. Au trecut doar câteva zile de când s-au sesizat astfel de cazuri pe YouTube.

Citește și: MINISTERUL FINANȚELOR DIN RUSIA LEGALIZEAZĂ TRANZACȚIILE CU CRYPTO MONEDE! REACȚIA BĂNCII CENTRALE

Picătura care a umplut paharul a constat în hackul celei mai mari companii japoneze de tranzacționare pentru Bitcoin și alte crypto monede. În acel context, au fost furați 530 de milioane de dolari în bani virtuali. Compania care a căzut victimă atacului a promis că va despăgubi toți indivizii afectați.

Sursa traducere: playtech.ro