Bitcoin s-a prăbușit! Prețul a atins cel mai scăzut nivel din ultimul an

Bitcoin a scăzut miercuri la cel mai redus nivel din ultimul an, sub un prag de sprijin de 6.000 de dolari pe unitate, provocând un val de vânzări pe piață monedelor digitale.

Astfel, Bitcoin a atins un minim de 5.533,09 dolari pe unitate, pe platforma Bitstamp, fiind ulterior tranzacționat în declin cu 9%, la 5.690,47 dolari pe unitate. “În ultimele câteva zile ați putut observa o consolidare, iar prețul evoluează în scădere. Trecerea sub pragul de 6.200 de dolari pe unitate a dat un indiciu clar că în prezent nu există cumpărători în așteptare”, a spus Naeem Aslam, analist la firma ThinkMarkets.

Citește și: FERMELE DE MINARE DIN CHINA S-AU ÎNCHIS PENTRU INSPECȚII FISCALE “STRICTE”

Slăbiciunea Bitcoin s-a extins și la nivelul celorlalte crypto monede, iar Ethereum, a doua cea mai valoroasă moneda virtuală, a coborât la minimul ultimelor două luni. Ethereum a fost tranzacționat ulterior în scădere cu 10%, la 182,41 dolari pe unitate.

Declinul înregistrat miercuri de monedele virtuale a redus capitalizarea pieței de profil la sub 200 de miliarde de dolari, pentru prima oară de la jumătatea lunii septembrie.