Bitcoin scade, din nou, sub 8.000 de dolari după o săptămână plină de semnale contradictorii

Bitcoin (BTC) a scăzut sub 8000 de dolari, deoarece piețele crypto monedelor continuă să scadă, la rândul lor, după o săptămână de știri contradictorii despre zona cripto. Știri care au variat de la căderea FUD provocată de anunțul Google referitor la interdicția reclamelor la crypto monede până la adoptarea tehnologiei Blockchain în China și Canada.

În prezent, BTC se tranzacționează la prețul de aproximativ 7.729 de dolari, în scădere cu aproape șapte la sută, în decurs de 24 de ore.

Începând cu anul nou, pe fondul scăderii prețurilor de pe piață, dominația BTC a crescut lent, contribuind la scăderea prețurilor BTC, comparativ cu celelalte monede de top de pe CoinMarketCap. Mai precis, dominația pe piață a BTC a fost de 44,3%.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

Ethereum (ETH) se apropie de 500 de dolari, fiind tranzacționat pentru aproximativ 515 dolari și scăzând aproape 15 procente în ultimele 24 de ore. În cazul Ripple (XRP), de asemenea, prețul se încadrează, tranzacționarea fiind de aproximativ 0.61 dolari la sută și aproape 11 la sută în ultimele 24 de ore.

Singura monedă dintre primele zece monede listate pe CoinMarketCap care merge bine este IOTA. Aceasta s-a tranzacționat la aproximativ 1,29 USD și a înregistrat o creștere de aproape 14,5%. Cardano este și ea în scădere, tranzacționându-se pentru aproximativ 0,14 dolari și fiind în scădere cu aproape 19% în ultimele 24 de ore.

Prețurile în scădere de pe piață au fost atribuite unei vânzări de 400 de milioane de dolari în BTC și Bitcoin Cash (BCH) de către un mandatar al Mt. Gox Exchange. Cu toate acestea, un raport recent publicat de la o reuniune a mandatarilor la începutul acestei luni neagă orice legătură între prețurile mari de vânzare și prețurile BTC / BCH, ceea ce, însă, nu-i convinge pe suporterii declarați ai crypto monedelor.