Bitfinex, unul dintre cele mai mari exchange-uri de bitcoin, a căzut victimă hackerilor

Unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede din lume — Bitfinex, a fost închis pentru scurt timp marți dimineață, din cauza unui atac cibernetic. “Întreruperea anterioară a fost cauzată de probleme cu unul dintre furnizorii noștri de infrastructură”, a declarat compania pe site-ul său.

“Bitfinex a fost ținta unui atac DDOS în această dimineață”, a afirmat Kasper Rasmussen, șeful departamentului de marketing al Bitfinex, într-o declarație trimisă prin e-mail, citată de Bloomberg. “Exchange-ul a fost deconectat pentru o oră după atacul DDoS; totuși, exchange-ul este acum online”, a completat reprezentantul Bitfinex.

Cotația bitcoin a scazut cu 2% în urma știrilor, atingând nivelul de 7.373,47 dolari, potrivit datelor furnizate de CoinDesk. Tranzacțiile pe Bitfinex au fost reluate la scurt timp, potrivit Bloomberg, iar reprezentanții companiei au anunțat că “monitorizează îndeaproape situația”. Înainte de a face publice informațiile despre atacul cibernetic, Bitfinex a declarat că tranzacționarea a fost întreruptă din cauza unei nevoi de “întreținere neplanificată”.

Citește și: TRIBUNALUL DE STAT DIN SANKT-PETERSBURG ANULEAZĂ DECIZIA DE BLOCARE A SITE-URILOR BITCOIN

“Atacul a afectat doar operațiunile de tranzacționare, iar conturile utilizatorilor și fondurile / conturile asociate acestora nu au fost expuse riscului în nici un moment în timpul atacului”, a declarat un purtător de cuvânt al Bitfinex, pentru CNBC.

Bitfinex a fost înființată în Hong Kong în 2012 ca exchange de bitcoin, agăugând în timp mai multe criptomonede la portofoliul său. Bitfinex a mai suspendat activitatea în august 2016, după ce un hack a dus la furtul a aproape 120.000 de bitcoin, potrivit Reuters.