Bitmain ar fi pierdut în jur de 500 milioane de dolari în trimestrul trei din 2018

Gigantul minier Bitmain, axat pe Bitcoin, ar fi pierdut în jur de 500 milioane de dolari în trimestrul trei al anului trecut, scrie CoinDesk pe 19 februarie, citând un document al companiei.

Bitmain, care încearcă în prezent să lanseze o ofertă publică inițială (IPO) sub auspiciile Bursei de Valori din Hong Kong (HKEx), a prezentat un raport privind câștigurile sale în conformitate cu cerințele de listare.

Potrivit publicației, acest raport a indicat că pentru anul 2018 în ansamblu, cu excepția trimestrului 4, veniturile au fost de 3 miliarde USD, iar profitul a fost de 500 de milioane de dolari. Acest lucru contrastează cu cifrele anterioare pentru prima jumătate a anului, pentru care profitul era de 1 miliard de dolari.

În cazul în care informațiile sunt corecte, ipoteza este că trimestrul 3 le-a adus celor de la Bitmain pierderi de 500 milioane dolari, coroborând o teorie pe scară largă că piața accelerată Bitcoin poartă la sfârșitul anului trecut a avut o taxă gravă în sectorul minier.

Procesul de depunere a IPO-ului Bitmain, care ar putea aduce fonduri semnificative pentru companie, a fost dificil de realizat, deoarece planurile au intrat în domeniul public în trimestrul doi din 2018. În același timp, Bitmain a dezvăluit mai multe contracții ale operațiunilor sale globale concomitent cu reduceri de personal. Compania a lansat, de asemenea, noul său token Bitcoin de minare în această săptămână.