Black Friday 2017. Cand sunt reducerile de Vinerea Neagra

Black Friday 2017 are loc in Romania in data de 17 Noiembrie 2017 si in weekendul ce urmeaza acestei vineri! Insa unele magazine participante aleg sa ofere reduceri in perioada 17 – 19 Noiembrie 2017.

Alte magazine vor oferi diverse promotii si reduceri in intervalul 24-26 Noiembrie, cu o saptamana mai tarziu.

Black Friday, sau pe romaneste Vinerea Neagra a Preturilor, sau Vinerea Reducerilor, a ajuns in Romania de cativa ani. Fenomenul a devenit rapid foarte popular, pentru ca foarte multe magazine si retaileri au oferit reduceri importante in aceasta zi. Lista participantilor include sute de magazine, de la cele cunoscute precum Emag, Altex, Cel, Flanco, pana la magazine mai mici.

Majoritatea ofertelor vor fi disponibile in Vinerea de 17 Noiembrie 2017, data oficiala a Black Friday 2017. Insa o serie de magazine vor decide sa isi faca publice cele mai bune deal-uri fie mai devreme! Fie pe parcursul weekendului 18-19 Noiembrie, fie chiar in Vinerea urmatoare, pe 24 Noiembrie.

Black Friday provine din Statele Unite ale Americii si desemneaza ziua ce da startul sezonului de cumparaturi de iarna. In SUA, in fiecare an Black Friday are loc in Vinerea imediat urmatoare zilei de Thanksgiving.

In Romania insa principalele magazine au decis cu cativa ani in urma sa devanseze Black Friday cu o saptamana! Astfel s-a cazut de acord asupra ante-penultimei zi de Vineri din Noiembrie ca data neoficiala. Anul acesta, Black Friday in Romania pica in ziua de Vineri 17 Noiembrie.

De ce s-a intimplat acest lucru? Pentru ca magazinele sa aiba timp pentru a livra cumparaturile pana in zilele libere de 30 Noiembrie si 1 Decembrie. Desigur, in realitate acest lucru nu s-a intamplat tot timpul, in ciuda straduintelor magazinelor si serviciilor de curierat.

In anii trecuti magazinele mari, precum Emag, Cel.ro, Flanco, Altex au anuntat ca vor devansa Black Friday-ul organizat de ei cu o saptamana! Astfel ca si in 2017 se va intampla acest lucru, Black Friday avand loc in Vinerea de 17 Noiembrie 2017. Reducerile s-au prelungit in multe cazuri si in weekendul urmator, 19-21 Noiembrie, in limita stocurilor, desigur.

Vor fi 2 zile de Black Friday in 2017, si pe 17 si pe 24 Noiembrie! Asteptati-va insa si ca unele reduceri sa intre in vigoare si in zilele premergatoare Vinerii Negre.  Astfel, Black Friday 2017 a devenit un Black Week, ce incepe pe 15 Noiembrie si dureaza pana pe 1 Decembrie. Cu doua puncte culminante: Vinerile de 17 si de 24 noiembrie.

17 Noiembrie 2017 este ziua pe care trebuie s-o marcati in calendar daca sunteti interesati de ofertele de Black Friday. Acum ca stiti cand va avea loc Black Friday 2017 in Romania, va uram “Spor la prins reducerile!”.

Sursa foto: realitatea