BlackBerry: Ce poate face cel mai sigur telefon din lume. Vezi cat costa

Telefoanele BlackBerry sunt recunoscute pentru siguranta in privinta informatiilor pe care o ofera, de aceea corporatistii si agentiile guvernamentale le folosesc intr-o mare masura. Acum, Secusmart GmbH a scos pe piata un BlackBerry extrem de sigur, insa pretul este pe masura.

Pentru cei care au nevoie de mai multa protectie a datelor, compania a prezentat un smartphone BlackBerry care costa nici mai mult, nici mai putin decat 2.770 de dolari. Inainte, un astfel de telefon securizat nu era disponibil oricui, acum insa, cine are aceasta suma si-l poate permite.  

Citeste si: BOEING BLACK, TELEFONUL SPION CARE SE AUTODISTRUGE DACA AJUNGE PE MAINILE CUI NU TREBUIE. FOTO

Noul BlackBerry vine cu un card MicroSD incarcat cu software si hardware proprietar care ofera criptare AES pe 128 de biti si autentificare pe baza de certificat a celor cu care stai de vorba la telefonul. Aceasta tehnologia a fost pusa pe modelul BlackBerry Z10.

Totusi, trebuie sa stii ca toata securitatea mentionata mai sus este valabila numai in cazul in care apelantul are acelasi tip de telefon, adica smartphone-ul oferit de Secusmart GmbH. In caz contrar, tu vei fi la fel de vulnerabil, scrie GSM Arena.

Sursa foto: gsmarena.com