BLAGA: Alianta PNL cu PDL va fi fuziune prin comasare. Candidatul la Presedintie, stabilit in trei etape

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, ca alianta cu PNL cu PDL va fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbtie, mentionand ca in urma fuziunii principiul va fi ca un partid sa aiba Presedintia, iar celalalt, premierul.

Vasile Blaga a confirmat faptul ca, in urma fuziunii PNL si PSD, principiul va fi ca un partid sa aiba Presedintia, iar celalalt, premierul, dar a mentionat ca nu s-au finalizat negocierile.

“Va fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbtie intre cele doua partide, adica se merge pe principiul egalitatii. Nu fuzioneaza prin absorbtie PDL-ul cu PNL-ul, ca nu intram noi in PNL sa ocupam functiile din acest partid si nu intra nici PNL-ul in PDL”, a explicat Vasile Blaga la Gandul Live.

IOHANNIS: CANDIDATUL LA PRESEDINTIE IL VOM ANUNTA PROBABIL IN IULIE

El a mai declarat ca luni se vor desemna comisiile de negociere, deocamdata fiind doar cea politica. “Vom lucra militareste, nemteste, zi de zi pentru a face ca lucrurile sa mearga liniar, pentru ca dorim o fuziune in teritoriu, de jos in sus, nu impusa”, a mai spus Vasile Blaga.

Blaga: Candidatul la Presedintie, stabilit in trei etape. Nu exista motiv sa renuntam la Predoiu

Presedintele PDL, a mai spus la Gandul Live ca stabilirea prezidentiabilului aliantei PDL-PNL va avea 3 etape: o cercetare sociologica, alegerea candidatului din partea fiecarui partid si un sondaj de opinie, precizând ca nu exista niciun motiv ca PDL sa renunte la Catalin Predoiu.

Citeste si: Ponta: In 2009 am votat in primul tur cu Antonescu, apoi cu Geoana

Blaga a declarat ca sunt mai multe etape privind stabilirea candidatului unic la Presedintie al PNL si PDL, prima fiind realizarea unei cercetari sociologice, care sa stabileasca profilul acestui candidat. El a spus ca acesta trebuie sa fie pe placul romanilor, nu pe placul lui Antonescu sau a lui Blaga, si a enumerat câteva din caracteristicile acestui profil: sa continue politica externa, parteneriatul cu SUA, parcursul euroatlatic, statul de drept, respectarea justitiei, lupta anticoruptie.

Vasile Blaga a precizat ca dupa stabilirea profilului, cele doua partide isi vor prezenta variantele si a mentionat ca, din punctul sau de vedere, raspunde la toate aceste criterii Catalin Predoiu. “Nu exista niciun motiv sa renuntam la domnul Predoiu, pentru ca din punctul nostru de vedere, raspunde la aceste intrebari”, a mai precizat Blaga la Gândul Live.

Despre Crin Antonescu, Blaga a spus ca nu stie daca va dori sa candideze si ca nu vrea sa comenteze ceea ce se intampla in PNL.

Foto: Puterea