Blaga, despre descentralizare: Dragnea pune caruta inaintea cailor

Presedintele PDL Vasile Blaga a declarat, luni, ca parlamentarii democrat-liberali vor participa la discutiile pe tema descentralizarii, insa a atras atentia ca vicepremierul Liviu Dragnea a trimis doar o lista referitoare la transferul autoritatilor.

“Colegii mei vor participa la aceste discutii, chiar daca domnul Dragnea ne-a transmis doar o lista cu intentia fata de anumite institutii pe care vrea sa le transfere catre administratiile judetene in special. Dansul, ca de obicei, pune caruta inaintea cailor”, a spus Blaga.

Blaga a adaugat ca ar trebui ca discutiile sa se axeze pe problemele cetatenilor si pe punctele principale pe care le urmareste procesul de descentralizare, transferul autoritatilor fiind o problema mai putin importanta pentru cetateni.

“Nu discutam aici de problemele cetatenilor, de ceea ce urmarim prin descentralizare, de ce vrem decizia aproape de cetatean, de ce vrem servicii publice mai bune la preturi cat mai mici pentru cetatean, nu, dansii doresc sa transfere doar autoritatile. Nici nu stiu daca sunt macar insotite de resurse financiare”, a mai spus Blaga.