BLAGA: In Senat se va putea crea o majoritate in favoarea legii alegerii primarilor in doua tururi

Copresedintele PNL VASILE BLAGA afirma ca, la Senat, se poate crea o majoritate pentru sustinerea in plen a proiectului de lege inregistrat in Camera superioara referitor la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, informeaza Agerpres.

“Legea alegerii primarilor in doua tururi este in Senat. Are votul pozitiv al Comisiei juridice. Sa isi parcurga drumul si sa ajunga in plen. (…) Am vazut o posibila deschidere a UNPR din acest punct de vedere si eu cred ca in Senat se va putea crea o majoritate in favoarea legii”, a declarat luni VASILE BLAGA.

El sustine ca legea in vigoare privind alegerile locale este neconstitutionala, fapt prezentat si premierului DACIAN CIOLOS, la consultarile de luni.

“Noi consideram ca legea este neconstitutionala si am aratat premierului ca in articolul 2 foarte clar se spune ca suveranitatea nationala se manifesta de catre autoritati, alese prin vot direct si corect. (…) Vorbim aici de tot ceea ce inseamna reprezentativitate, vedem ce spun oamenii, mergem foarte mult in teritoriu. (…) Hai sa fim seriosi, daca ramanem cu acest sistem de alegere nu se va intampla nimic spectaculos, pentru ca este greu sa treci de barajul partidelor care au un numar impresionant de primari. Toate lucrurile astea le-am prezentat premierului, le-a ascultat”, a spus copresedintele PNL.

CITESTE SI: CIOLOS: NU exista o majoritate clara pentru revenirea la alegerea primarilor IN DOUA TURURI. UPDATE

BLAGA a precizat ca PNL este dispus sa amendeze proiectul de la Senat.

“Noi nu l-am amenintat nici cu motiune, cum au facut-o altii, nici ca nu participam la alegeri. (…) Eu cred ca putem face si noi lucrul acesta in Parlament, exista un proiect de lege in Senat. Noi suntem dispusi sa-l si amendam. Am inteles ca unii doresc alegerea si a presedintilor de Consilii Judetene in doua tururi, nu avem nimic impotriva. Dorim doar ca tot mai multi romani sa participe la procesul electoral, pentru ca, pana la urma, asta face bine Romaniei. Nu ramane moarta o lege importanta pe care am promovat-o, dintre cele cinci din Codul electoral, noua lege a partidelor politice. Am dat posibilitatea ca ele sa se infiinteze cu numar mai mici de membri, pentru ca intr-adevar acolo era o problema mare, eram unul dintre cele mai restrictive state europene din acest punct de vedere”, a explicat BLAGA.

 Sursa foto: realitatea