BLAGA: Macovei era radiata din PDL dupa candidatura. IOHANNIS este candidatul ACL si va castiga alegerile

VASILE BLAGA, despre candidatul la prezidentiale: Am terminat negocierile si vom da detalii dupa sedinta BPN

Copresedintele ACL si lider al PDL, Vasile Blaga, a declarat marti, dupa demisia din PDL anuntata de Monica Macovei, ca aceasta oricum era radiata din partid dupa candidatura sa la prezidentiale ca independent si a punctat ca cel care va ajunge in turul doi si va castiga alegerile este Klaus Iohannis.

“Eu nu ma bucur de plecarea nimanui din partid, dar Monica Macovei avea de ales pana la urma. Daca nu si-ar fi dat demisia, ar fi fost radiata din partid. Noi l-am desemnat intr-un mod democratic pe Klaus Iohannis drept candidatul ACL la presedintie, pe care il vom sustine cu totii”, a spus Vasile Blaga.

Presedintele PDL a mai spus ca Monica Macovei nu trebuie sa uite ca datorita sustinerii partidului a ajuns europarlamentar, insa si-a exprimat speranta ca aceasta nu va pleca din grupul PPE.

Citeste si: Monica Macovei a demisionat din PDL si va candida independent la prezidentiale

“Toate deciziile luate in PDL au fost luate de forurile competente, partid care a sustinut-o cu toate fortele, sa nu uitam de ultima campanie de europarlamentare.
Eu sunt curios, dar nu cred ca Monica Macovei va dori sa plece din grupul PPE”, a spus Blaga.

Intrebat daca o va sustine pe Monica Macovei in cazul in care va ajunge in turul doi al prezidentialelor, Vasile Blaga a raspuns: “Eu pot sa discut ipoteze realiste. In turul doi va intra sigur Klaus Iohannis. Si inca ceva, va castiga alegerile prezidentiale”.