BLAGA: Nu avem nicio incredere ca Guvernul va veni cu proiectul legii bugetului pana la 15 noiembrie

Copresedintele PNL VASILE BLAGA a declarat duminica, intr-o conferinta de presa la Iasi, ca rectificarea bugetara operata in aceasta saptamana de catre Guvern prefigureaza de fapt un buget dezastruos pentru 2016, el afirmand ca nu are nicio incredere ca proiectul legii bugetului pentru anul viitor va fi prezentat in Parlament pana la 15 noiembrie.

“In ciuda tuturor avertismentelor noastre, ale Fondului Monetar International, ale Consiliului Fiscal, PONTA confunda bugetul de stat cu pusculita PSD-ului. Lucrul asta i s-a spus, dar asta este o practica. “Dupa noi, potopul”, in ideea ca cei care vin la guvernare dupa sa-si franga gatul in incercarea de a corecta situatia existenta. Nu am fi prima data intr-o astfel de situatie. PONTA este guvernul “zero investiti”, prin aceasta rectificare bugetara in care din nou ia banii de la Transporturi, este guvernul care are cele mai mici investitii, cei mai putini bani alocati in ultimii 10 ani investitiilor, care, desigur, inseamna si locuri de munca si probleme nerezolvate in infrastructura”, a spus copresedintele PNL.

CITESTE SI: TEODOROVICI: Impactul LEGII SALARIZARII BUGETARE nu este cuprins in DEFICITUL pe 2016

BLAGA a adaugat ca nu crede ca Guvernul va putea prezenta proiectul legii bugetului de stat pana la termenul legal de 15 noiembrie, in conditiile in care nu a fost finalizat inca proiectul Legii salarizarii personalului bugetar.

“Nu avem nicio incredere ca va veni cu bugetul la 15 noiembrie. As vrea sa ma insel. El tot promite, de cand am discutat codul fiscal, ca vine cu Legea salarizarii. Termenul asumat de Dragnea a fost de 15 octombrie. Lumea ne intreaba, inclusiv in tara, bineinteles pe buna dreptate, “ce parere aveti de Legea salarizarii?”. Care lege? Ca n-am vazut-o! Presupun ca tot asa va fi si cu bugetul. Noi vom fi foarte atenti sa vedem daca avem un buget de dezvoltare si ne vom aduce propriile noastre amendamente, evident, in corespondenta cu programul nostru de guvernare”, a mai spus copresedintele PNL.

CITESTE SI: RECTIFICARE BUGETARA: VICTOR PONTA: DEFICITUL BUGETAR VA RAMANE 1,86%. UPDATE

Cei doi copresedinti ai PNL, ALINA GORGHIU si VASILE BLAGA, s-au aflat duminica in judetul Iasi, prilej cu care au plantat tei in comuna Letcani, au vizitat un parc fotovoltaic in comuna Miroslava, s-au intalnit cu membrii de partid din Pascani si Iasi.

 Sursa foto: realitatea