BLAGA: Programul de guvernare al PNL va sta la baza parteneriatului cu Klaus Iohannis

Comisia de unificare a Partidului National Liberal (PNL) a aprobat proiectul programului de guvernare al PNL, document care va sta la baza parteneriatului cu presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru realizarea proiectului “Romania lucrului bine facut”, a declarat sambata co-presedintele Vasile Blaga, intr-o conferinta de presa.

“Asa cum v-am promis in 5 ianuarie, astazi, in 28 februarie, Comisia de unificare a PNL a aprobat proiectul programului de guvernare al PNL”, a anuntat Blaga.

Programul, orientat spre dezvoltarea clasei de mijloc si a capitalului autohton pune accent, de asemenea, pe educatie si sanatate, isi asuma toate angajamentele derivate din calitatea de membru al UE si NATO a Romaniei, dar tine cont si de particularitatile nationale, si va fi lansat spre dezbatere publica si interna, urmand ca la inceputul lunii aprilie sa fie aprobat in forurile de conducere ale formatiunii, potrivit lui Blaga.

Proiectul de guvernare propus de liberali respecta doctrina de centru-dreapta, a PNL si a PPE, a afirmat co-presedintele PNL.

CITESTE SI: PNL si-a lansat PROGRAMUL de GUVERNARE. Liberalii despre politica FISCALA. UPDATE 

“Documentul programatic este in concordanta cu programul politic in 10 puncte lansat de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, in timpul campaniei prezidentiale: Va sta la baza parteneriatului nostru cu presedintele pentru realizarea proiectului de tara ‘Romania lucrului bine facut'”, a subliniat Blaga.

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, in cadrul aceleiasi conferinte, ca proiectul programului de guvernare al PNL isi propune mentinerea macrostabilitatii economice, precum si necesitatea unor sisteme publice solide.

Gorghiu a adaugat ca printre obiectivele de guvernare ale liberalilor se afla crearea conditiilor pentru dezvoltarea clasei de mijloc in Romania, astfel incat acest de segment sa ajunga sa reprezinte peste 50% la nivelul societatii romanesti.

Prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, propunerea liberalilor pentru functia de premier, a afirmat ca liberalii propun prin programul lor de guvernare “o viziune pentru reproiectarea Romaniei pe termen mediu plecand de la platforma prezidentiala invingatoare in alegerile prezidentiale ‘Romania lucrului bine facut'”.

CITESTE SI: CATALIN PREDOIU: VICTOR PONTA si ministrii sai au distrus definitiv relatia cu oficialii CE 

“Este o viziune de reproiectare a Romaniei din perspectiva guvernamentala. Nu suntem tributari ideii ca statul sau Guvernul rezolva toate problemele. Romania, tara, poate fi schimbata printr-un parteneriat intre Guvern si societate, printr-un parteneriat intre Guvern si mediul de afaceri, printr-un parteneriat si mediul academic si cultural, un parteneriat intre Guvern si romanii din afara granitelor, alaturi de partenerii nostri strategici “, a mai declarat Catalin Predoiu.

Sursa foto: realitatea.net