BLAGA: RECTIFICAREA BUGETARA transforma BUGETUL TARII in PUSCULITA PSD

Copresedintele PNL VASILE BLAGA a afirmat luni ca rectificarea bugetara NU ARE VIZIUNE, nu indreapta resursele catre politici publice importante, acopera ”numai necesitati politice si populiste” si reprezinta “DISPERAREA LUI VICTOR PONTA de a controla PSD prin alocarea unor sume imense pentru BARONII DIN PARTID”, relateaza Agerpres.

“Este pentru prima data dupa 1990 o rectificare care SE FACE LA SEDIUL UNUI PARTID, nu la sediul Guvernului, bugetul tarii transformandu-se astfel clar in PUSCULITA PSD. Rectificarea nu are viziune, nu indreapta resursele catre politici publice importante, acopera numai necesitati politice si populiste. Nu s-a prezentat public daca s-a obtinut avizul Consiliului Fiscal. Rectificarea reprezinta disperarea lui Ponta de a controla PSD prin alocarea unor surse imense pentru baronii PSD”, a sustinut Blaga, dupa sedinta Comisiei de unificare a PNL.

CITESTE SI: RECTIFICARE BUGETARA 2015: FINANTELE, MUNCA si INTERNELE castiga, TRANSPORTURILE pierd 

El a criticat faptul ca din bugetul statului au mers spre INVESTITII, pe primele sase luni, doar 3,8 miliarde de lei, “adica cu 20% MAI PUTIN decat in anul 2014”.

“De aici si zicala: CE MI-E PONTA, CE MI-E DRAGNEA. Pentru ca, daca Dragnea, ca ministru al Dezvoltarii, a modificat legislatia prin Ordin de ministru si nu prin hotarare de Guvern, a alocat bani de la Ministerul Dezvoltarii, iata ca acum face acest lucru cu tot bugetul de stat al Romaniei”, a afirmat copresedintele PNL.

Potrivit lui Blaga, chiar in conditiile unei colectari mai bune, nu ar trebui taiat “niciun leu” de la SANATATE, unde necesarul este cu mult peste bugetul aprobat, iar pastrarea sumelor la MS ar fi permis finantarea mai buna a programelor din sistem.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: RECTIFICAREA BUGETARA este una POZITIVA

De asemenea, el nu sustine taierea din fondul TVR, care se afla intr-o situatie “disperata, ceea ce arata foarte clar dorinta de politizare a acestei institutii”.

“Ce vor rezolva prin aceasta rectificare? In primul rand o crestere iresponsabila a deficitului, in conditiile in care Ponta doreste RELAXARE FISCALA. Apoi se taie aproape un miliard de lei de la Ministerul Transporturilor, bani de investitii. Cum crede Ponta ca poate acoperi golul lasat prin masuri de relaxare fiscala daca marile investitii publice sunt taiate?”, a mai precizat Blaga.

Sursa foto: dcnews