Blaga se declara pregatit pentru functia de premier: Am experienta politica, administrativa

Ce spune Vasile Blaga despre situatia in care este Adriean Videanu

Presedintele PDL, Vasile Blaga a declarat, la Gandul Live, intrebat daca este pregatit sa intre in cursa ca premier, in cazul unui candidat PNL la Presedintie, ca este pregatit si ca are experienta politica si administrativa, dar ca nu va pronunta niciun nume de posibil premier din partea aliantei.

Intrebat daca este pregatit sa intre in cursa electorala, ca premier, in cazul in care PNL va da candidatul la Presedintie, Vasile Blaga a spus: “Pregatit sunt. Cred ca am experienta politica, administrativa, am fost membru in atatea guverne, si pe zone diferite, sigur, legate de administratie”.

Blaga a precizat pentru gandul.live ca nu va pronunta niciun nume in privinta unui posibil premier din partea aliantei PDL-PNL, pentru ca “nu ar incuraja bunul mers al acestei constructii politice”.

Citeste si: BLAGA: Alianta PNL cu PDL va fi fuziune prin comasare. Candidatul la Presedintie, stabilit in trei etape

Intrebat daca este dispus sa treaca peste orgolii si sa colaboreze cu Elena Udrea, in noua constructie politica de dreapta, el raspunzand: “Nu vad posibila o astfel de colaborare, nu cred ca si-o va dori nici domnia sa”. 

El a declarat ca nu are niciun motiv sa demisioneze din functia de presedinte al partidului in urma rezultatului la europarlamentare. “In aceasta perioada, cel mai lovit partid a fost PDL, pentru ca noi nu am avut in fata numai adversarul, PSD, si PNL, ci am avut ca adversari si fosti colegi din partid de la noi. tinta lor nu a fost PSD, din pacate, a fost PDL si stucturile lui. Vorbim despre PMP”, a spus Blaga la Gandul Live.

Intrebat daca este dispus sa treaca peste acest aspect, in varianta in care Elena Udrea doreste sa intre in aceasta alianta, Blaga a spus ca nu stie ce vrea PMP, pentru ca initial au spus ca vor avea parcurs propriu.

IOHANNIS: CANDIDATUL LA PRESEDINTIE IL VOM ANUNTA PROBABIL IN IULIE

“Alaltaieri, am vazut-o pe doamna Udrea schimbandu-si pozitia de dimineata pana la amiaza. Dimineata spunea ca nu e posibila nicio coagulare a dreptei, datorita orgoliilor, dupa ce a vazut ca discutiile incep, a prins sa participe la aceasta constructie. Ieri am vazut pozitii cu totul altele ale liderilor formali si informali ai acestui partid, ba, mai mult, am vazut si o balacareala pe cinste”, a comentat Vasile Blaga.

intrebat daca el, personal, este dispus sa treaca peste orgolii si sa colaboreze cu Elena Udrea, Blaga a spus: “Nu vad posibila o astfel de colaborare, nu cred ca si-o va dori nici domnia sa”.

El a continuat: “Cu domnia sa, personal, nu. Eu trec peste orice orgolii, in ceea ce ma priveste, dar nu pot trece peste cei care ataca nemeritat acest partid, cei care s-au bucurat la un moment dat de sustinerea acestui partid”, a spus Blaga.

De altfel, presedintele PDL a tinut sa arate ca scorul partidului ar fi fost mai mare, daca PMP nu extragea din structurile partidului. “Nu am fi fost in aceasta situatie, ca cineva sa vina sa ne agreseze structurile si oamenii, incalcandu-si chiar demersul initial, acela de a-si construi un partid care sa se adreseze oamenilor care nu participa la vot, care nu fac politica”, a mai aratat Blaga.

El a fost intrebat daca ar vota pentru Elena Udrea in cazul in care aceasta ar ajunge in cursa prezidentiala. “Niciodata (…) Pentru ca o cunosc prea bine, am fost colegi de Guvern, am fost colegi de partid, si mai ales i-am vazut modul de comportare si in aceasta campanie electorala. Nu are profilul de presedinte”, a declarat liderul PDL.

Presedintele PDL a spus ca nu are nimic impotriva ca mare parte dintre cei care au plecat la PMP sa se intoarca in partid. “Nu am nimic ca sa se reintoarca in partid cei care au plecat de exemplu. Multi dintre cei care au plecat. Sigur, vor trebui sa discute in judete, de unde au plecat, sa vada daca nu sunt transee de netrecut. Am spus lucrul asta din toata campania electorala: dom’le, lasati loc de buna ziua. Bun, ati plecat, dar lasati loc de buna ziua, nu jigniti oamenii, nu-i agresati, nu incercati sa faceti presiuni asupra primarilor, ca s-ar putea sa nu se mai poata discuta, si probabil sunt si astfel de situatii. in general nu m-ar deranja”, a mai afirmat Blaga.

Liderul PDL a fost intrebat daca mare parte dintre membrii PMP se pot intoarce in PDL, mai putin Elena Udrea. “Doamna Udrea nu cred ca a lasat loc de buna ziua in momentul asta. si pe de alta parte, ei trebuie sa-si doresca ca sa participe la o astfel de structura. Ieri am vazut ca nu doresc, nu are rost sa… dragoste cu forta se cheama viol. Ei au spus ieri, vom avea drumul nostru. Hai sa le respectam optiunile”, a mai spus Blaga.