Blaga: Udrea sa fie mai mult colega de partid cu noi si mai putin analist politic

Presedintele PDL, Vasile Blaga, s-a aratat deranjat de remarcile facute de Elena Udrea in ultima perioada la adresa sa si a declarat ca ar prefera ca Elena Udrea sa fie mai mult colega de partid si mai putin analist politic sau sa joace rolul “mamei Omida”. Elena Udrea i-a replicat liderului democrat liberal spunand ca si ea ar dori ca acesta sa nu joace rolul lui “Iosefini”.

Referindu-se la Elena Udrea, Blaga a spus, intr-o conferinta de presa, ca, daca cineva nu se regaseste in partid, atunci ar trebui “sa se decida”.

Liderul PDL a fost intrebat cum comenteaza faptul ca Elena Udrea a sustinut ca Emil Boc ar fi candidatul potrivit pentru prezidentiale.

“As prefera ca doamna Udrea sa fie mai mult colega de partid cu noi si mai putin analist politic sau sa joace rolul mamei Omida, da in bobi si intr-o zi Antonescu (pentru prezidentiale – n.r.), intr-o zi domnul Boc care declara de la Cluj ca nu-l intereseaza, si asa mai departe. Pana la urma, daca ne respectam partidul, si inca suntem membri ai acestui partid, trebuie sa-i respectam deciziile. Ori, cand 140.000 de oameni aproape au votat, punctul lor de vedere trebuie respectat de catre toti membrii partidului, incepand cu presedintele partidului, iar eu nu am comentat niciodata deciziile colegilor mei, mai ales daca le-am luat de comun acord”, a precizat Vasile Blaga.

El a fost intrebat cum vede fapul ca Raluca Turcan, vicepresedinte al PDL, i-a sugerat Elenei Udrea sa plece la alt partid, daca nu-i convine candidatul PDL pentru prezidentiale.

“Mie nu-mi plac discutiile intre colegi, discutiile publice intre colegi, dar pana la urma inteleg punctul de vedere al colegei respective. Pana la urma, daca nu te regasesti in partid, trebuie sa te decizi”, a raspuns Blaga.

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri, ca dupa alegerile europarlamentare se vor stabili candidaturile pentru Presedintie, ea spunand ca “se vorbeste” despre candidatura lui Emil Boc si exprimandu-si speranta in concretizarea acesteia.

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a declarat, marti, pentru Mediafax, ca Elena Udrea ar putea sa se duca la un alt partid daca nu o multumeste candidatul PDL pentru prezidentiale si aceasta ar trebui sa decida daca sustine decizia “bazei PDL” pentru prezidentiale.

Udrea: si eu m-as bucura daca Blaga n-ar juca rolul lui Iosefini scotand din joben un candidat minune

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca s-ar bucura mult daca presedintele PDL, Vasile Blaga, “nu ar juca rolul lui Iosefini incercand sa scoata din joben un candidat minune la prezidentiale”.

Elena Udrea a spus ca ar prefera ca Blaga sa fie “mult mai analist politic decat este” si sa inteleaga ca “o candidatura care nu naste interes nici in presa si nici in randul electoratului nu are cum sa genereze victoria”.

“Raspunzand in ideea de gluma pe care chiar domnia sa a lansat-o, si eu m-as bucura foarte mult daca Vasile Blaga nu ar juca rolul lui Iosefini incercand sa scoata din joben un candidat minune la prezidentiale. As prefera ca domnul Blaga sa fie mult mai analist politic decat este si sa inteleaga ca orice demers politic intreprins trebuie sa fie parte a unei strategii victorioase si nu a unei demonstratii inutile de leadership”, a precizat Elena Udrea.

Ea a aratat ca un candidat ca Emil Boc la prezidentiale “ar fi infinit mai bun decat Catalin Predoiu”.

“La vasta experienta politica pe care o are, sunt convinsa ca domnul Blaga stie un lucru pe care il pricepe si cel mai putin avizat observator al scenei politice si care reiese din orice sondaj de opinie: un candidat precum Emil Boc la prezidentiale ar fi infinit mai bun decat Catalin Predoiu. in politica, se aplica aproape in totalitate una din legile lui Murphy: ce incepe prost se sfarseste si mai prost. O candidatura care nu naste interes nici in presa si nici in randul electoratului nu are cum sa genereze victoria pe care ne-o dorim cu totii!”, a adaugat Udrea.