Blat in Cupa UEFA? “Am dat cate 3.000 de euro ca sa castigam”

Un fost jucator al echipei Zenit Sankt Petersburg a declarat ca a contribuit la mituirea unui arbitru in Cupa UEFA.

Fostul international norvegian Erik Hagen a declarat miercuri ca in perioada in care a evoluat la Zenit Sankt Petersburg (2005-2008) toti jucatorii echipei ruse au mituit un arbitru inainte de un meci din Cupa UEFA. “Unul dintre jucatorii nostri il cunostea pe arbitru. Noi aveam prime fabuloase pentru un meci castigat in Europa – 12.000 de dolari fiecare. Inainte de un meci ni s-a spus sa dam fiecare cate 3.000 de dolari arbitrului si vom castiga. M-am ridicat si am spus ca este o nebunie, pentru ca suntem mai buni. Dar toata lumea a decis sa platim. Am dat cate 3.000 de euro ca sa castigam”, a declarat Hagen pentru publicatia Verdens Gang, conform mediafax.ro.

Citeste si: Scandal de proportii in Austria ! Cel putin 17 meciuri au fost aranjate 

Hagen, 38 de ani, convocat de 28 de ori in nationala Norvegiei, nu a precizat despre ce meci este vorba si nici daca a fost in sezonul in care Zenit a castigat Cupa UEFA (2007-2008), insa a subliniat ca echipei adverse i-au fost anulate patru goluri pe motiv de ofsaid.
Fundasul a mai adaugat si ca in 2007 arbitrii au ajutat-o pe Zenit sa castige campionatul Rusiei pentru prima oara de la destramarea URSS. “Nu stiu ce sa spun despre ultimele zece meciuri in acel sezon. Toate deciziile erau pentru Zenit. A fost rusinos. Mita devenise atat de raspandita incat proprietarii de cluburi se acuzau reciproc de dare de mita inainte de fiecare meci”, a spus Hagen.

Sursa foto: gsp.ro