BLATTER refuza sa PLECE de la conducerea FIFA, in ciuda rezolutiei adoptate de Parlamentul European

Presedintele FIFA, SEPP BLATTER exclude plecarea sa imediata, care a fost ceruta joi de Parlamentul European intr-o rezolutie, desi si-a anuntat demisia saptamana trecuta, potrivit unei purtatoare de cuvant a forului fotbalistic mondial, relateaza mirror.co.uk.

“FIFA est perplexa in fata rezolutiei Parlamentului European (…) Presedintele a decis deja sa renunte la mandatul sau cu ocazia unui congres extraordinar pentru alegeri. Presedintele are ca prioritate sa se asigure ca la acest congres, si este ceea ce doreste, vor fi adoptate reforme indispensabile si va fi ales un nou presedinte”, a explicat purtatoarea de cuvant.

”FIFA trece printr-o perioada dificila. Asta ma face sa fiu cu atat mai mandru cu cat organizatia trece lin prin aceasta criza”, a declarat Blatter.

CITESTE SI: SEPP BLATTER, VIZAT de o ancheta a FBI-ului – NEW YORK TIMES

Blatter a demisionat in data de 2 iunie, dupa ce castigase al cincilea mandat la sefia FIFA, in contextul scandalului de coruptie care a cuprins forul monadial. Atunci, el a dat asigurari ca
va ramane la conducerea FIFA pana la noile alegeri.

CITESTE SI:  JOSEPH BLATTER si-a dat DEMISIA de la conducerea FIFA. Procuror elvetian: Demisia nu are legatura cu PROCEDURA PENALA in curs. UPDATE

Comitetul Executiv al FIFA se va reuni in luna iulie pentru a discuta si stabili data alegerilor pentru presedintia acestui for. Congresul ar urma sa aiba loc intre decembrie 2015 si martie 2016, potrivit lui Domenico Scala, ce va superviza procedura electorala a FIFA.

Parlamentul European a adoptat joi, cu o majoritate covarsitoare, o rezolutie care cere inlocuirea “imediata” a lui Joseph Blatter, pentru a fi realizate “reformele urgente necesare” forului fotbalistic mondial, zguduit de mai multe afaceri de coruptie.

Sursa foto www.gandul.info