BLATTER si PLATINI, INVESTIGATI de Comisia de Etica a FIFA

Presedintele FIFA, JOSEPH BLATTER, si presedintele UEFA, MICHEL PLATINI, sunt investigati de COMISIA DE ETICA a forului fotbalistic mondial in legatura cu o plata efectuata in anul 2011, a anuntat duminica agentia DPA, citata de Agerpres.

Justitia elvetiana a deschis zilele trecute o PROCEDURA PENALA IMPOTRIVA LUI BLATTER, care este suspectat de ”o PLATA ILEGALA” de 1,82 milioane euro facuta in 2011 catre MICHEL PLATINI, pentru activitatea depusa de acesta la FIFA intre ianuarie 1999 si iunie 2002.

Nu este clar daca Blatter, in varsta de 79 de ani, risca sa fie SUSPENDAT de comisia de etica. Duminica, elvetianul era inca in functie, in ciuda numeroaselor apeluri ca el sa demisioneze. Un fost consilier al sau, Klaus J Stoehlker, a afirmat duminica, pentru ziarul elvetian Schweiz am Sonntag, ca DEMISIA NU ESTE O SOLUTIE si ca Blatter nu este ingrijorat de ancheta.

CITESTE SI: SEPP BLATTER, AUDIAT DE PROCURORII ELVETIENI IN CALITATE DE SUSPECT DUPA UN PREJUDICIU DE 2 MILIOANE FRANCI

Teoretic, Blatter ar fi urmat sa ramana in functie pana la urmatoarele alegeri, prevazute pe 26 februarie. Marele favorit pentru a-l inlocui era, pana la scandalul izbucnit in aceasta saptamana, Michel Platini.

Amenintarea unei sanctiuni nu pare sa-l sperie prea mult nici pe Platini. “Este calm, este linistit, n-are nimic sa-si reproseze, este disponibil sa fie audiat de comisia de etica daca aceasta o doreste”, a indicat anturajul sau pentru AFP duminica dimineata.

Sursa foto: thesun