Blestem sau coincidenta? Misterul amazoanei calare din genericul emisiunii Tezaur Folcloric. VIDEO

Moartea indragitei prezentatoare de televiziune Marioara Murarescu a dat nastere unor speculatii aparent aberante legate de genericul emisiunii “Tezaur folcloric”, pe care a realizat-o vreme de 30 de ani. Mariana Dragut, amazoana care apare in generic calare pe un cal alb, a murit tot rapusa de cancer, boala care a ucis-o si pe Marioara Murarescu.

Coloana sonora a genericului “tezaur folcloric” a fost aleasa de nimeni altul decat tatal baiatului Marioarei Murarescu. Chiar prezentatoarea TV a dezvaluit acest aspect, in urma cu mai multi ani. Mai mult, ea a povestit ca imaginea cu femeia calare pe un murg alb a fost filmata in Mehedinti.

“In perioada de inceput a emisiunii nici macar generic nu am avut. Intai am reusit sa gasesc acea melodie, din repertoriul lui Dumitru Farcas. Melodia aceasta ii era foarte draga tatalui copilului meu. De fapt, el a ales-o!… iar imaginea e tot din perioada de inceput. Am facut niste filmari in Mehedinti, o zona cu totul speciala. Putina lume stie ca in acea zona de munte si femeile umbla calare. Multi m-au criticat: „de ce-a pus amazoana aia in generic”? Ei, dar eu am ramas cu amazoana mea! La filmari multe interprete mergeau, conform obiceiurilor zonei, calare. Si Angelica Stoican, si fetele din grupul „Izverna”. Interpreta se numea Mariana Dragut, una dintre laureatele Festivalului Maria Tanase”, a mai declarat Marioara Murarescu, pentru Q Magazine, citata de Cancan.

Afla aici detalii despre viata indragitei prezentatoare tv Marioara Murarescu

In urma cu cativa ani, Mariana Dragut a pierit din cauza aceleasi boli care i-a adus sfarsitul si realizatoarei TV: cancerul. Nascuta in satul Prejna din Mehedinti, cantareata a fost una dintre cele mai appreciate artiste din zona. In memoria sa, la Drobeta Turnu Severin se desfasoara, in fiecare toamna, Festivalul National de Muzica Populara “Mariana Dragut”, ajuns la cea de-a sasea editie.Filmarea din genericul emisiunii “Tezaur folcloric” s-a facut in zona Balta, iar artista apare calare, aşa cum este obiceiul în zona de munte a judeţului, în special a satului Prejna.